Doorgaan naar inhoud

De geur van gras

het voetbalhandboek voor de amateur

De geur van gras - V. Breij, B. Smid
Paperback
Tweedehands vanaf 9,50

Koop Tweedehands

Amsterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
9,50
Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
9,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Het voetbalhandboek voor de amateur. Wie dekt de linksback als de tegenstander 4-4-2 voetbalt? Kunnen amateurs uit de reserve derde klasse ook knijpen? Is koppen slecht voor je hoofd? Hoe maak je van pakweg vijftien uiteenlopende karakters een team? Hoe ga je om met agressie in het veld?

In "De geur van gras - het voetbalhandboek voor amateurs" geven Vincent de Breij en Boudewijn Smid, zelf geen onverdienstelijke voetballers in het vijfde zaterdagelftal van de Amsterdamse vereniging Swift, antwoord op al deze prangende vragen. Het voetbalhandboek dat zij hebben geschreven is een standaardwerk waarvan iedereen denkt: ‘Hé, was dat er niet allang?’ Hoe merkwaardig ook, maar een dergelijk boek bestond nog niet.

Wat er wel bestaat? Tientallen boeken over spelconcepten en trainingstechnieken. De meeste in treurigstemmend jargon geschreven, met het profvoetbal als uitgangspunt. Geen enkel voetbalboek richt zich expliciet op de echte liefhebber die in het weekend in weer en wind puur voor het plezier over het veld rent.

Het voetbalhandboek is bestemd voor de voetballer die meer uit zijn hobby wil halen. Het behandelt alle aspecten van het amateurvoetbal. Natuurlijk de tactiek en techniek, maar ook randzaken als voetschimmel, seks voor de wedstrijd, het ideale gewicht, de derde helft en de verzorging van voetbalschoenen. Het is niet geschreven vanaf de zijlijn, maar vanuit de (veld)ervaring van Swift 5, een team zoals er duizenden in Nederland zijn. De geur van gras is bovendien geschreven met humor en relativering, en het is gelardeerd met praktijksituaties. Kortom: een boek voor vóór en na de wedstrijd.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.