Doorgaan naar inhoud

De Gulden Snede

De Gulden Snede - C.J. Snijders, M. Gout
Gekartonneerd
Tweedehands vanaf 10,00

Koop Tweedehands

Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
4 st.
10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

DE GULDEN SNEDE IS een bijzondere 'verhouding', daarom wordt ook wel gesproken van de 'gulden verhouding' of 'goddelijke verhouding' als vertaling van de begrippen 'Sectio Aurea' of'Sectio Divina', begrippen die in de renaissance in Italië werden gebruikt. Het is een verhouding die we, als we daarnaar zoeken, overal in de natuur en in de kunst tegenkomen en die een bijdrage levert aan de schoonheid van alles wat ons omringt. Kent men de gulden snede dan zie je deze terug in bijvoorbeeld bloemen, boomtakken, zeekrabben en schelpen; maar evenzeer in architectuur, beeldhouwkunst en muziek. Rond de 15e eeuw wordt de verhouding opnieuw beroemd, vooral door geschriften en tekeningen van Leonardo da Vinci, maar de gulden snede is al in de Oudheid beschreven.
Ir. C.J. Snijders (scheikundig ingenieur) raakte dermate geboeid door het principe van de gulden snede dat hij jarenlang lezingen hield om ook anderen te laten delen in zijn verwondering. Zijn jarenlange studie resulteerde uiteindelijk in dit boek, dat ook blijk geeft van zijn diepe ontzag voor het scheppend beginsel achter deze wereld.
Prof. ir. M. Gout (bouwkundig ingenieur) werd na zijn studie aan de TU Delft architect o.m. voor Philips; hij ontwierp kantoorgebouwen en fabrieken o.a. in Warschau, Hamburg, Istanbul, Barcelona en Madrid. Nadien doceerde hij jarenlang aan de faculteit Bouwkunde in Delft. Hij schreef enkele boeken en vele artikelen over o.a. symboliek bij de bouw van middeleeuwse kathedralen en de geometrische achtergronden van historische architectuur.
Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.