Doorgaan naar inhoud

De kamer van Leopold

De kamer van Leopold - Dick van Halsema, J.D.F. van Halsema
Paperback
Voordeelboek vanaf 7,95

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop Voordeelboek

Antwerpen
1 st.
15,00  7,95
Leiden
5 st.
15,00  7,95
Leuven
Voldoende
15,00  7,95
Amsterdam
6 st.
15,00  7,95
Levertijd: 1-2 werkdagen

Omschrijving

DICK VAN HALSEMA (1943) is de biograaf van de grootste Nederlandse dichter van de twintigste eeuw, J.H. Leopold. Een leven lang doet Van Halsema al onderzoek naar het denken en doen, schrijven en dichten, naar het wezen van het dichterlijk brein en gevoelen van Leopold.

Van Halsema bouwt grondig aan de piramide die de biografie uiteindelijk zal zijn. Het zand en losse stenen zorgvuldig schoonmakend, taxerend, herplaatsend in 'Bijeen het vroeger en het later, de dichter Leopold en zijn bronnen; een onderzoek naar de verwerking van de bronnen in een groep onvoltooide
gedichten uit de nalatenschap van J.H. Leopold'. Hoe vervolgens de woorden in het leven en het leven in de woorden werkzaam zijn, beschrijft hij in DIT EENE BREIN. OPSTELLEN OVER WERK EN DICHTERSCHAP VAN J.H. LEOPOLD.

Nu heeft hij de geheime kamer van Leopold bereikt. DE KAMER VAN LEOPOLD is een voorpublicatie van de biografie die in 2015 zal verschijnen. Kort geleden heeft Van Halsema toegang gekregen tot een wegterend en bijna verloren gegaan deel van de nalatenschap van J.H. Leopold. In de disparate bescheiden bevond zich een foto van de werkkamer van Leopold, een sensationele, totaal onverwachte blik in het teruggetrokken leven van de dichter. De foto toont een verassend beeld van draaglijke lichtheid, een bries zonlicht valt zijdelings op zijn schrijftafel, bladmuziek op de piano slaat zichzelf om in eindeloos herbeginnen, de kijker neemt voor even plaats in de lege stoel om met de blik van de dichter over zijn bureau te kijken. Als Leopold de foto niet zelf in scène heeft gezet, dan is hij zeldzaam goed getroffen.

De originele foto is nu al te zien op de door het literaire tijdschrift 'Tirade' en uitgeverij Van Oorschot ontwikkelde website, waarop de kamer van Leopold bezocht, en detail voor detail uitvergroot bestudeerd kan worden. Bezoek de kamer van Leopold op www.dekamervanleopold.nl.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.