Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De klank als handschrift - Jan Bank, Emile Wennekes

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Meulenhoff
 • ISBN:
  9789029078566
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  263
 • Genre:
  Muziek
 • Jaar:
  2006

De klank als handschrift

Haitink en het Concertgebouworkest

Jan Bank, Emile Wennekes

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 10,00.

Omschrijving

Wie kent de naam BERNHARD HAITINK niet? En wie koppelt die naam niet meteen aan het CONCERTGEBOUWORKEST? Vijftig jaar geleden dirigeerde Bernard Haitink voor het eerst dit Amsterdamse orkest, als vervanger van de legendarische Carlo Maria Giulini. Vijf jaar later werd Haitink, aanvankelijk nog samen met Eugen Jochum, benoemd tot eerste dirigent. Haitink bouwde met zijn orkest internationale faam op met uitvoeringen van vooral laatromantische werken van compo-nisten als Mahler en Bruckner. Maar ook voor ander, minder bekend repertoire brak hij een lans. Haitink verliet het gezelschap in 1988, maar is er sindsdien geregeld terug geweest. De klank als handschrift schetst het leven van de intussen zevenenzeventigjarige Haitink. Zijn relatie met het Concert-gebouworkest - met alle ups en downs - staat in dit boek centraal. Maar ook Haitinks Amsterdamse achtergrond, zijn ontwikkeling als dirigent, zijn internationale reputatie en zijn gedurig zoeken naar de juiste artistieke balans komen aan bod. De klank als handschrift beschrijft niet alleen het leven van een bijzondere man, maar geeft de lezer ook inzicht in de Amsterdamse muziekwereld.
Jan Bank was tot 2005 hoogleraar vaderlandse geschiedenis aan de Universiteit Leiden. In 2000 publiceerde hij samen met Maarten van Buuren 1900. Hoogtij van burgerlijke cultuur, het derde deel in de reeks Nederlandse cultuur in Europese context.
Emile Wennekes is hoogleraar Muziekgeschiedenis na 1800 aan de Universiteit Utrecht. Hij publi-ceerde over onder andere het Paleis voor Volksvlijt, over hedendaagse muziek in Nederland, en over operacultuur. Hij was als muziek-journalist werkzaam voor NRC Handelsblad en de Volkskrant.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Rotterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht