Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De libelleman - A.L. Snijders

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  AFdH Uitgevers
 • ISBN:
  9789072603470
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  11,6 x 19,1 x 2,2 cm
 • Gewicht:
  335 gram
 • Aantal Pagina's:
  324
 • Genre:
  Literatuur
 • Jaar:
  2015

De libelleman

160 ZKV's

A.L. Snijders

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

In een van de verhalen in deze bundel vertelt A.L. Snijders hoe een man libellen fotografeert. Hij staat een halve nacht tot zijn nek in een inktzwarte bosvijver met de camera in zijn ene hand en een felle lamp in zijn andere. Die man zou Snijders zelf kunnen zijn: een ooggetuige zonder oordeel. De libelleman vertelde me dat hij ooit als goudsmid voor een weddenschap een zeer klein doosje met een scharnierende deksel had gemaakt, een kubus van een millimeter. Ik kon mijn oren niet geloven, maar ik had het goed verstaan, hij zou het bij zijn volgende bezoek meenemen. Naar huis fietsend mompelde ik: 'Dat kan niet dat kan niet dat kan niet', maar daar staat tegenover dat ik de libelleman nooit op een leugen betrapt heb.

A.L. Snijders (Amsterdam, 1937) maakt mee wat iedereen meemaakt maar niemand schrijft het op zoals hij. Hij is een geliefd ambassadeur van het korte verhaal geworden door wekelijks voor te lezen op Radio 4 en door zijn veelvuldige aanwezigheid op festivals, in boekhandels en cafés in Nederland en België. Zijn vertaalde werk wordt gepubliceerd in de VS, Canada en Engeland.

Snijders stelt voor de campagne Nederland Leest 2015 een boek met de mooiste kortverhalen samen. Het wordt verspreid in een oplage van een half miljoen exemplaren.

'De libelleman' is de negende bundel zeer korte verhalen (zkv's) die AFdH Uitgevers publiceert. Bijna tien jaar na de eerste bundel blijven de verhalen verrassen. Ze toveren vaak een glimlach tevoorschijn. Het verschil met het begin is dat Snijders' publiek nu vele malen groter is. De illustraties in dit boek zijn gekozen door Y. Sweering. Het is materiaal uit haar eigen verzameling: beelden die zij vond passen bij het werk van haar man.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht