Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De mediator - Georg Frerks, Ton Jongbloed, Marion Uitslag

Specificaties

De mediator

van procesbegeleider naar inhoudsdeskundige

Georg Frerks, Ton Jongbloed, Marion Uitslag

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

Door nieuwe Europese richtlijnen en wetgeving in Nederland specialiseert het mediationvak zich steeds verder. Aan de ene kant betreft dit een aanscherping van het proces en de vereisten die aan mediators worden gesteld, aan de andere kant gaat het om een inhoudelijke verdieping van mediation in de richting van gespecialiseerde subdisciplines.

Zo wordt binnen het strafrecht mediation steeds meer een volwaardig alternatief voor een rechterlijke procedure. Maar in hoeverre leidt dit tot een juridificering van mediation? Of het ontstaan van een volledige nieuwe groep van strafrechtmediators, waar 'gewone' mediators het nakijken hebben?

Ook bij andere specialisaties bestaat de angst dat de inhoud het proces van mediation gaat overheersen en dat de faciliterende en neutrale rol van de mediator het gaat afleggen tegen die van inhoudelijk adviseur, waarmee deze trend de uitgangspunten van mediation zou kunnen ondermijnen. Is die angst terecht?

Dit boek gaat in op de voor- en nadelen van dit proces en laat voor- en tegenstanders aan het woord. Zijn de nadelen reƫel? Wegen die op tegen de voordelen? Wat kan gedaan worden om de voordelen van specialisatie te behouden, maar de nadelen te verminderen?

Georg Frerks is hoogleraar conflictpreventie en conflictmanagement aan de Univer
siteit van Utrecht en hoogleraar Internationale veiligheidsstudies aan de Nederlandse Defensie Academie. Hij bezette tot medio 2014 tevens de leerstoel Rampenstudies aan de Universiteit van Wageningen. Hij richt zich op de problematiek van rampen en hedendaagse conflicten, en de wijze waarop deze kunnen worden opgelost of aangepakt. Recente boeken zijn onder meer:
Gender, Conflict and Development en Human Security and International Insecurity.

Ton Jongbloed
is als hoogleraar verbonden aan het Molengraaff Instituut voor
privaatrecht aan de Universiteit Utrecht waar hij onderwijs geeft en onderzoek
doet op het gebied van het burgerlijk procesrecht (waaronder mediation) en het
huurrecht. Voorts is hij voorzitter Stichting Geschillencommissies, m.n. geschillencommissie reizen, en raadsheer-plaatsvervanger in de gerechtshoven te Amsterdam en Leeuwarden. Hij is lid van de Editorial Board van het Tijdschrift voor Conflicthantering.

Marion Uitslag is na de hbo opleiding Cultureel Werk te hebben afgerond, gaan
werken als maatschappelijk werkster in het Pieter Baan Centrum (de Psychiatrische Observatiekliniek van het Gevangeniswezen) te Utrecht. Zij heeft naast haar fulltime baan de hbo opleiding Maatschappelijk Werk gevolgd en daarna
studeerde zij Rechten aan de Universiteit Utrecht.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht