Doorgaan naar inhoud

De onbehaaglijkheidsfactor

een persoonlijke geschiedenis

De onbehaaglijkheidsfactor - J. Franzen
Paperback
Tweedehands vanaf 10,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
3 st.
10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Jonathan Franzen, de auteur van De correcties, zonder twijfel de beste Amerikaanse roman van de 21ste eeuw, was een nakomertje in een gezin met alleen zoons in de staat Missouri, in het Midden-Westen van Amerika.

In zijn boek "De onbehaaglijkheidsfactor" staat zijn eigen leven centraal. In zijn authentieke, schitterende stijl beschrijft Franzen vele aspecten van zijn leven: de explosieve dynamiek van een christelijke jeugdvereniging in de jaren zeventig; de ingewikkelde stunts die hij met zijn vrienden uithaalde vanaf het dak van zijn middelbare school; zijn zelfopgelegde kwellingen bij het verkopen van het huis van zijn moeder na haar dood; en het web van verbanden tussen zijn allesverterende huwelijk, het broeikaseffect en de lering die je kunt trekken uit het observeren van vogels.

De onbehaaglijkheidsfactor is een fascinerende autobiografie van Franzens ontwikkeling van een 'tot in zijn vezels belachelijk' jongetje tot een volwassene met gênante en verrassende passies, maar het is veel meer: het is een eerlijk portret van een burgerlijk gezin in de stormen van de jaren zeventig en een levendige persoonlijke geschiedschrijving over de decennia waarin Amerika zijn idealisme uit de jaren zestig kwijtraakte en een meer gepolariseerde samenleving werd.

Dit sprankelende en openhartige boek toont de wording van een unieke, gevoelige geest onder de beproevingen van een Amerikaans doorsneegezin.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.