Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De smaak van zen - B. van Baren

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Asoka
 • ISBN:
  9789056701659
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  12,9 x 21,0 x 1,5 cm
 • Gewicht:
  216 gram
 • Aantal Pagina's:
  160
 • Rubriek:
 • Druk:
  1e
 • Jaar:
  2007

De smaak van zen

in leven en werk

B. van Baren

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 10,00.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Veel mensen leiden zo'n druk leven dat ze nauwelijks meer aan rust en ontspanning toekomen. Toch is het mogelijk rust en stilte te vinden midden in de hectiek van het dagelijks bestaan, namelijk door je aandacht anders te richten. In zen staat de aandacht altijd centraal. Als je de geest traint in opmerkzaamheid ontstaat er een open, alerte houding die veel effectiever blijkt te zijn dan alle pogingen om zoveel mogelijk werk te verzetten. De stroom van gedachten die het denken aanhoudend belast, zal door oefening geleidelijk afzwakken en steeds meer ruimte vrijlaten voor de wezenlijke dingen. Deze bewuste en aandachtige houding leidt tot meer zeggenschap over het eigen functioneren, tot een vrije en creatieve manier van denken en doen, met een juiste timing.
Brigitte van Baren beschrijft de verschillende bewustzijnslagen vanuit opvattingen van Jung, Wilber en Boeckmans en vult die aan met eigen ideeën en observaties. Daarnaast worden de raakvlakken en verschillen tussen psychologie en zen helder gemaakt. Thema's als tijdmanagement, stress en communicatie worden besproken aan de hand van het wu-wei-principe, een 'handelen door niet-ingrijpen'. Omgaan met emoties en gevoelens of beslissingen nemen, worden gekoppeld aan het lichaamscentrum dat over de vitale krachten waakt en misschien wel meer wijsheid kan bevatten dan het hoofd.
Brigitte van Baren Seikô-An (1957) studeerde Nederlands recht en koos daarna voor een opleiding tot trainer in change- en stressmanagement. In 1992 richtte ze Inner Sense op, een organisatie die door training en coaching van leiding-gevenden meer persoonlijke diepgang in het bedrijfsleven wil brengen. Haar eerste boek, In balans: naar een optimaal functioneren onder druk, verscheen in 1998. Ze volgde een intensieve zenopleiding bij Willigis Jäger en kreeg in 2005 haar leeropdracht in de zentraditie van de Sanbo Kyodan-school.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Amsterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht