Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De verhalen - Frans Kellendonk

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Athenaeum-Polak & Van Gennep
 • ISBN:
  9789025325008
 • Bindwijze:
  Gekartonneerd
 • Aantal Pagina's:
  236
 • Genre:
  Literatuur

De verhalen

Frans Kellendonk

Beoordeel dit boek als eerste!
Gekartonneerd  Tweedehands vanaf € 12,50.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

In zijn verhalen toont Frans Kellendonk nog meer mogelijkheden van zijn schitterende talent dan in zijn romans. Ook laat hij meer van zich zelf zien, in de negen korte verhalen waarin hijzelf als ik- figuur optreedt, en vooral ook in de acht langere novellen waarin dat niet het geval is.

De twee verhalen uit zijn debuut Bouwval(1977) en het zestel uit Namen en gezichten (1983) zijn zo verschillend dat alleen uit de stijl blijktdat ze van één meesterhand zijn. Van de magisch-realistische wereld van halfdode verslaafden en travestieten in Achter het licht; via de keiharde homoscene in Overige bestemmingen; tot het eenzijdige gesprek van een oude kasteelheer tegen een schone jongeling in de historische schets Dood en leven van Thomas chatterton - Frans Kellendonk neemt ons mee naar acht heel nieuwe werlden.

De negen autobiografische opstellen uit Dagwerk tonen een heel andere kant van de schrijver: de moderne feuilletonnist laat zien dat het journalistieke dagboekgenre bijna een eeuw na Couperus nog op hetzelfde niveau kan worden beoefend.

Frans Kellendonk (1951-1990) heeft Engels gestudeerd in zijn geboortestad Nijmegen. In 1978 promoveerde hij; hetzelfde jaar werd hij redacteur van De Revisor. Zijn zeer succesvolle debuut, Bouwval, was toen al verschenen. Behalve romans schreef hij verhalen en essaya, en vertaalde hij enkele meesterwerken uit de Engelse literatuur.

"Frans Kellendonk laat in al deze verhalen zien over een fabelachtige techniek te beschikken." - NRC Handelsblad

"Kellendonk is een meester in het vinden van geconcentreerde beelden die in weinig woorden veel vertellen." - Het Parool

"Stuk voor stuk staaltjes van pregnante schrijfkunst. Een stijl die niet allen sierlijk is, maar ook aangenaam gedistantieerd, bondig en ironisch waar dat nodig is." - Trouw

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2
€ 12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht