Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De Verlosser - Jo Nesbo

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Bezige Bij, De
 • ISBN:
  9789023440796
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  495
 • Genre:
  Thrillers

De Verlosser

Jo Nesbo

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 7,50.

Omschrijving

Het is bijna kerst in Oslo en mensen hopen op de komst van een verlosser, een nieuwe leider, een nieuwe liefde. In plaats daarvan wordt de stad opgeschrikt door twee brute moorden. Eerst wordt in een container het lichaam van een junkie gevonden, en vervolgens wordt een vooraanstaand lid van het Leger des Heils doodgeschoten.

Politiecommissaris Harry Hole, die zelf zijn redding zoekt in een fles whisky, bijt zich vast in de moordzaken en ontmoet daarbij de kwetsbare heilsoldate Martine. Terwijl hun liefde opbloeit wordt het onderzoek steeds gecompliceerder, zeker als blijkt dat er een huurmoordenaar bij betrokken is die zijn gezichtsspieren zo kan manipuleren dat hij vrijwel onherkenbaar is.

De verlosser is het zesde boek van Jo Nesb° met de eigenzinnige, maar briljante commissaris Harry Hole in de hoofdrol. Het rechtvaardigt eens te meer Jo Nesb°'s plek aan de internationale top van thrillerschrijvers.

'De buitengewone Jo Nesb° speelt het gebruikelijke spelletje 'aha!-huh?' met de thrillerlezer op een gebruikelijk hoog niveau. (...)
'Het kaartenhuis van aanwijzingen en desinformatie is in de meeste boeken een schots en scheef gevaarte. Bij Nesb° oogt het ook achteraf netjes en dat is een grote prestatie in dit genre. Dßt plus de zeer menselijke figuur Harry Hole - die uiteraard aan de drank is, overhoop ligt met zijn chef Ún geen liefdesrelaties kan onderhouden, maar als karakter toch veel meer vlees op de botten heeft dan de zogenaamd 'uitgediepte' fictieve speurders van schrijvers als Rankin en Cornwell - maakt Jo Nesb° laatste vier boeken zulke verslavende puzzels.' - NRC Handelsblad

'Keer op keer bedenkt Nesb° ingewikkelde, complexe intriges waarin hij de lezer moeiteloos op het verkeerde been zet. Met Harry Hole heeft Nesb° een held die de vergelijking met Ian Rankins Rebus moeiteloos kan doorstaan. Zijn plots zijn beter dan die van Rankin.' - De Morgen

Over de auteur
Jo Nesb° (Oslo, 1960) is de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen en won al vele prijzen voor zijn romans. Hij heeft met zijn ongewone literaire kwaliteiten en ambities, zijn psychologische inzicht en kennis van het moderne leven in een geglobaliseerde wereld het genre verrijkt. Hij is voormalig profvoetballer, beurshandelaar, muzikant, componist en wereldreiziger. Zijn werk, waaronder Dodelijk patroon, De verlosser en De roodborst, wordt in meer dan twintig talen uitgegeven. Nesb° woont in Oslo.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Rotterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 7,50

Schuine rug, verder netjes

Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht