Doorgaan naar inhoud

Dodelijk papier

misdaadroman

Dodelijk papier - A. Berkhof
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

In een mooi, rustig dorpje in de Ardennen staat een ruïne van een middeleeuws kasteel. Daarnaast bevindt zich een groot houtbedrijf met zagerij. Het bedrijf is eigendom van de sympathieke en sportieve Babette, die door iedereen geliefd wordt en voor wie de huwelijkskandidaten in de rij staan. Maar de rijke erfgename wijst hen allemaal af.
Op een dag ontmoet ze Niels Sommer, een grote aantrekkelijke man, een zwerver. Ooit was hij universiteitsdocent, maar het academische leven verveelde hem.
Babette valt als een blok voor de charmante levensgenieter. Ze huwen in het stelsel van algehele gemeenschap van goederen. ‘Niets is meer van mij alleen,’ zegt Babette, ‘het is nu allemaal van ons.’ Niels protesteert eerst, maar aanvaardt dan toch dit gulle aanbod. Hij maakt gauw deel uit van het plaatselijke verenigingsleven en organiseert het jaarlijkse dorpsfeest. De hoofdattractie van dit feest is een klank- en lichtspel waarbij een pop aan een strop hangt. Ook dit jaar is hij van de partij. Maar deze keer is het geen pop die aan de kantelen van de ruïne bungelt, maar Niels Sommer.
Dan komen de geruchten. Niels zou gegokt hebben, hij zou schulden gehad hebben, en hij nam het niet nauw met de huwelijkse trouw.
Aster Berkhof (18 juni 1920) publiceerde de bestsellers Veel geluk, professor, Het huis van Mama Pondo, Donnadieu en Octopus Dei. Zijn werk werd vaak bekroond en verfilmd. In 2001 ontving hij voor zijn hele oeuvre de Antwerpse Provinciale Prijs voor Letterkunde. In 2009 verscheen zijn honderdste boek, Alle verhalen.

http://www.houtekiet.com/boeken/p/detail/dodelijk-papier


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    VBK - Houtekiet
  • ISBN:
    9789089240989
  • Bindwijze:
    Gekartonneerd
  • Aantal Pagina's:
    244
  • Druk:
    1e
  • Publicatiedatum:
    Mei 2010
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.