Doorgaan naar inhoud

Drie histories 345

Drie histories 345 - G. Krol
Gekartonneerd
Tweedehands vanaf 15,00

Koop Tweedehands

Amsterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
25,00
Gesigneerd
Leiden (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
i
nr. 334, gesigneerd, buikbandje kapot.
Gesigneerd
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Gerrit Krol publiceerde 44 romans en poëziebundels sinds 1962. Rondo Veneziano (2004) zou, zei hij zelf, zijn laatste boek zijn. Vorig jaar kwam echter Duivelskermis uit. En nu dit boek. Krol won tal van literaire prijzen, waaronder de P.C. Hooftprijs. Zijn dochter, beeldend kunstenaar Ellen Krol, maakt plastisch werk, grafiek en toegepaste kunst. Onder meer boekontwerpen, boekomslagen en illustraties voor uitgeverijen, onder andere voor Querido. Ruim tien jaar bracht zij het werk van Hendrik Nicolaas Werkman bij studenten onder de aandacht.

‘Het lijkt alsof Gerrit Krol zijn gedichten vanuit een korset schrijft’, zegt Bernlef. Voor de bijbelse geschiedenissen in deze bundel geldt dat zeker. Ze worden er alleen maar beter van. Eva & Man: allemaal woorden van drie letters, Kaïn & Abel: allemaal woorden van vier letters, Jozef & Maria: allemaal woorden van vijf letters. Vormvast, vrolijk en speels zijn ze. Het korset dwingt tot nieuwe perspectieven bij de dichter, lezer en bijbelexegeet (‘god zei zon … goh zei eva…’). Maar ook de illustrator en vormgever Martien Frijns worden tot ferme standpunten aangemoedigd.

Ellen Krol knipt en speelt met textiel. Zo robuust als Gerrits woorden zijn, zo rond en kleurig maakt zijn dochter de collages in dit boek. De onnadrukkelijke humor zit zowel in de woorden als in de beelden. Martien Frijns houdt van Experimenta Typographica. Hij weet dat een kijkoog geen leesoog is. Hij weet dat het op de millimeter aankomt. Aan het eind van het boek staan korte vraaggesprekken van John Müller met Gerrit en Ellen Krol.
Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.