Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Eeuwige wijsheid - Willigis Jäger

Specificaties

 • Auteur:
 • Serie:
 • Uitgever:
  Asoka
 • ISBN:
  9789056702564
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  13,0 x 21,0 x 1,5 cm
 • Gewicht:
  202 gram
 • Aantal Pagina's:
  141
 • Genre:
  Spiritualiteit

Eeuwige wijsheid

Willigis Jäger

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Eén van de boeken uit de serie Asoka Literair.

Omschrijving

In zijn nieuwste boek brengt Willigis Jäger zijn lezers in contact met de eeuwige wijsheid, de bron waaruit alle religies en spirituele tradities voortkomen. Ondanks alle uiterlijke verschillen komen alle spirituele wegen uiteindelijk samen in de mystieke diepte-ervaringen die in alle culturen en in alle tijden opvallende overeenkomsten vertonen. Deze fundamentele eenheid van alle religies vormt niet alleen de basis voor een werkelijke interreligieuze dialoog, maar verwijst vooral naar de universele kern van het menszijn, naar onze gemeenschappelijke aard en bestemming.
Willigis Jäger verenigt in zijn persoon het samengaan van westerse en oosterse spiritualiteit. Op basis van tientallen jaren ervaring in het begeleiden van spirituele zoekers geeft hij in dit boek naast inspirerende beschouwingen ook uiterst praktische aanwijzingen voor het bewandelen van het mystieke pad.


Willigis Jäger geldt als een van de belangrijkste spirituele leraren van onze tijd. Als benedictijnermonnik is hij diep geworteld in de mystiekcontemplatieve traditie van het westerse christendom. Om zijn ervaringen te verdiepen volgde hij een twaalfjarige zentraining. Zes jaar daarvan bracht hij door in een zencentrum in Kamakura (Japan), waar hij zen beoefende onder leiding van de bekende zenmeester Yamada Koun Roshi. In 1981 ontving hij een leeropdracht voor zen in de Sanbo Kyodan-school. Van 1983 tot 2000 had hij de leiding van het meditatiecentrum van de abdij Münsterschwarzach in Würzburg (centrum voor contemplatie en zen, Haus St. Bendikt). Ook gaf hij meditatiecursussen buiten Duitsland, in verschillende Europese landen en in de USA. Eerder werden diverse boeken van zijn hand gepubliceerd, eveneens gewijd aan de belangrijkste themas van het spirituele leven, waaronder Suche nach dem Sinn des Lebens (1991) en Suche nach der Wahrheit (1998).

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht