Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Ego Faber - Maurice Seleky
Ego Faber - Maurice Seleky

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Ambo/Anthos Uitgevers
 • ISBN:
  9789041414137
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  215
 • Genre:
  Literatuur

Ego Faber

Maurice Seleky

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 12,00.

Omschrijving

Er loopt een lijn van Nescio's Titaantjes via Joost Zwagermans Gimmick! naar de roman Ego Faber van Maurice Seleky. Hij schreef een wervelend en poÙtisch portret van de huidige generatie jongeren en kleurt daarmee ook het begin van de 21ste eeuw. Maurice Seleky heeft de afgelopen jaren al veel van zich laten horen: via evenementen als NightWriters, in clubs en theaters en via internet. Nu verschijnt zijn eerste roman.

Ontmoet Ego Faber. Een mysterieuze nachtvlinder met een magnetische aantrekkingskracht. Ontmoet Rein Somers. Een cynische geneeskundestudent met de bijnaam Dokter Drugs. Ontmoet Zara. Een muze wier schoonheid haar niet kan beschermen tegen een groot verdriet. Ontmoet mij. Een eeuwige toeschouwer die niet kan kiezen tussen vriendschap met Ego of zijn liefde voor Zara.

Op 11 september 2001 ontmoet een levenslustige jongeman de charismatische Ego Faber. Al snel raken de twee bevriend, terwijl ze zich samen met hun derde kompaan Rein Somers in het wilde nachtleven storten. Studerend, feestend en dromend over een groots en meeslepend bestaan brengen zij hun dagen door, terwijl de wereld wordt opgeschrikt door de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh.

Hun hechte vriendschap begint barsten te vertonen als ze de onweerstaanbare Zara tegenkomen. Een van de jongens keert het vertrouwde leventje daarna de rug toe door zich als soldaat naar Afghanistan te laten uitzenden.

Ego Faber is een wervelende roman over een groep twintigers aan het begin van de 21ste eeuw. Onder leiding van en ge´nspireerd door Ego Faber zoeken zij naar betekenis, vriendschap en liefde in een wereld vol jachtig hedonisme. Roekeloos en met veel bravoure experimenteren zij met seks, drugs en studies. Hun leefwereld strekt zich uit van hippe dansfeesten, modeshows en afterparty's in Amsterdam tot de 24-uurstent op Lowlands en duistere discotheken in Berlijn. Ego Faber geeft een meeslepend en indringend tijdsbeeld van de dromen en illusies van jongeren van nu.

Over de auteur
Ego Faber is de debuutroman van schrijver Maurice Seleky (Utrecht, 1982). Hij studeerde af in Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde een propedeusediploma aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie. In zijn studententijd was hij onder meer actief als freelance journalist, filmmaker en organisator van culturele evenementen. Seleky werkt als communicatieadviseur bij een pr-bureau.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Antwerpen
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 12,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht