Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Geef me morgen - Patrick K. O'Donnell
Geef me morgen - Patrick K. O'Donnell

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  BBNC Geschiedenis
 • ISBN:
  9789045319841
 • Bindwijze:
  Hardback
 • Afmetingen:
  15,8 x 23,8 x 2,8 cm
 • Gewicht:
  554 gram
 • Genre:
  Geschiedenis

Geef me morgen

het onvergetelijke verhaal van de George Company in de Korea-oorlog

Patrick K. O'Donnell

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardback  Tweedehands vanaf € 15,50.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Het ongelooflijke verhaal van George Company in Korea
Na vier maanden voortdurende strijd en afgrijselijke gevechten op de slagvelden van Korea leek zo'n simpel verzoek nauwelijks in te willigen. Want voor veel mannen van George Company, of Bloody George zoals deze compagnie bekendstond - een van de meest gedecoreerde en toch bijna vergeten korpsen - kwam die wens niet uit.
Dit is het onbekende verhaal van Bloody George, een korps mariniers dat begin 1950 snel geformeerd werd toen de Verenigde Staten militairen voor de Koreaanse oorlog nodig had. Deze kleine groep mannen bestond uit kleurrijke persoonlijkheden, zoals een indiaan die zijn eer als strijder wilde verdienen, een jongen uit het zuidelijke Tennessee die ruzie had met een noordelijke journalist-die-marinier-werd en een tweeling die de ware betekenis van broederschap etaleerde. Ze begonnen als echte groentjes die de militaire training afraffelden omdat ze aan
het Koreaanse front nodig waren. Ze vonden zichzelf terug als speerpunt tijdens enkele van de bloederigste veldslagen in de oorlog. Ze beseften het zelf niet, maar ze bleken cruciaal in de strijd - het waren moderne Spartanen die vaak tegen een tienvoudige overmacht stand dienden te houden.
'Geef me morgen' is het onvergetelijke verhaal over dapperheid en moed. Dankzij uitgebreide research worden de heldhaftige dagen van George Company opnieuw tot leven geroepen. Ze zullen nooit meer vergeten worden!
Patrick K. O'Donnell is militair historicus en bestsellerauteur van acht boeken en samensteller van meer dan tien documentaires. Eerder publiceerde BBNC uitgevers van hem het succesvolle en veelgeprezen De mannen van Pointe du Hoc en De eerste SEALs. Over dit laatste boek schreef de pers: 'Fantastisch speurwerk en zeer goed verteld. De eerste SEALs is een opwindend verhaal over vermetele mariniers die een speciale oorlogseenheid vormden en die door O'Donnell in het juiste historische perspectief worden geplaatst...' - Stephen Harding, bestsellerauteur van De laatste slag 'Het fantastische verhaal van de eerste SEALs - briljant verteld! Een must-read!' - Alex Kershaw, bestsellerauteur van onder meer De bevrijder.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Leuven
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 15,50
Gent
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 15,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht