Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Geheimen uit de kloostertuin - Tini Brugge

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Lanoo
 • ISBN:
  9789059950610
 • Bindwijze:
  Hardcover
 • Aantal Pagina's:
  160
 • Genre:
  Natuur & dier

Geheimen uit de kloostertuin

tuinbeleving als inspiratiebron

Tini Brugge

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardcover  Vanaf € 12,50.

Omschrijving

Geheimen uit de kloostertuin
Tini Brugge omschrijft tuinieren als ‘een stukje grond herscheppen tot een eigen paradijs’. Toen de minderbroeders franciscanen in Megen hun tuinman verloren, kreeg Tini Brugge de kans om hun kloostertuin anders te gaan invullen. Zeven jaar lang kon ze er spitten, planten en oogsten aan een ‘Hof van Lof’. Het bijzondere voorrecht om in een pracht van een ommuurde kloostertuin te kunnen vertoeven, deelt ze graag met anderen: ‘De kloostertuin herinnert aan een paradijstuin, aan een stukje aarde waar ons verlangen naar een wereld met gerechtigheid, vrede en respect voor de schepping zichtbaar wordt.’
De auteur verzamelde gegevens over bloemen en planten in de christelijke traditie en bundelde haar kennis in dit boek, als een kleurrijke ruiker, met voor elk wat wils.
Beleving en symboliek van planten en bomen staan in dit boek centraal. Geheimen uit de kloostertuin is bedoeld als inspiratiebron, als ‘humus voor de ziel’. Tuinieren met betekenis, van binnenuit, kan overal waar grond is: in kloostertuinen die aan een nieuw leven toe zijn, in openbaar groen, maar vooral ook thuis of op je balkon. Dit unieke tuinboek biedt een schat aan informatie over de betekenis van planten, en vormt zo een handige leidraad bij het aanleggen van je eigen thematuin.
Aan de hand van thema’s doet Tini Brugge het verhaal van planten, vruchten, groenten en hun symboliek. Die verhalen verwerkt ze in een aantal voorbeeldtuinen: een binnentuin, moestuin of pluktuin, een Bijbelse tuin of een gedachtenistuin... Suggesties voor vormgeving en kleurkeuzes zijn door het geheel verweven. Door de hoofdstukken heen wandelt broeder Pacificus met je mee en vertelt over zijn eigen tuinbeleving.
TINI BRUGGE zoekt naar de link tussen alledaagse activiteiten en hun diepere betekenis. Het is voor haar een oefening in ‘het aarden in geloof’. Op het raakvlak tussen natuur, milieu en geloof schreef ze boeken waarin de zorg om de schepping centraal staat. Net zoals met Bloemen geven zin en Hemelse spijzen biedt Tini Brugge ook in het slotwerk van haar trilogie een nieuw soort creativiteit: tuinieren van binnenuit.
ISABEL ROTTIERS heeft haar talent als fotografe al meermaals bewezen in boeken als Bloeiende woorden, Stemmingen en Bloemfontein. Zij specialiseert zich in thema’s als natuur, stilleven, interieur en architectuur. Door haar tijdloze. expressieve gebruik van licht, kleur en vorm spreken haar beelden boekdelen. De fraaie. verstilde beelden van kloostertuinen in dit ge pireerde en inspirerende tuinboek zijn van haar hand.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als VoordeelboekWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 12,50
Levertijd: 5-8 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht