Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Geschiedenis van de dorst - Raymond van Uytven

Specificaties

Geschiedenis van de dorst

twintig eeuwen drinken in de Lage Landen

Raymond van Uytven

Beoordeel dit boek ook!
Paperback

Omschrijving

Geschiedenis van de dorst Twintig eeuwen drinken in de Lage Landen
De mens - zo stelt Plinius de Oudere al in de eerste eeuw - is het enige wezen dat drinkt ook als het geen dorst heeft... Water, wijn, bier, brandewijn, jenever, pils, frisdrank en de exotische indringers chocolade, koffie en thee: door de geschiedenis heen hebben alle mogelijke dranken elkaar bestreden om de gunst van de 'drinker'.
Maar wie dronk wat? En waarom? Water en bier voor de armen, wijn voor de rijken? Koffie voor de heren, thee voor de dames? Dit boek dompelt de lezer onder in het drankverbruik van de Lage Landen, vanaf het begin van onze tijdrekening tot nu, van honingmee tot ijsthee. Geschiedenis van de dorst is bovendien een cultuurgeschiedenis met een unieke kijk op het dagelijkse leven van onze voorouders, hun materiƫle welstand en manier van denken. Een standaardwerk waarvan iedereen kan genieten. Gezondheid!
RAYMOND VAN UYTVEN, hoogleraar em. geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen en de K.U.Leuven, verdiepte zich in literaire en ambtelijke teksten over dranken, serveert de lezer interessante historische weetjes en giet zijn kennis in verhelderende tabellen. Bij Davidsfonds/Leuven publiceerde Raymond van Uytven meerdere succesvolle standaardwerken over de middeleeuwen.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

3 van 5 sterren

Gebaseerd op 1 beoordeling.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht