Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Gomorra - Roberto Saviano

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Rothschild & Bach
 • ISBN:
  9789049950613
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  351
 • Genre:
  Rechten
 • Jaar:
  2007

Gomorra

Een reis door het imperium van de camorra

Roberto Saviano

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

Dit bloedstollende boek, geschreven door een 27-jarige onderzoeksjournalist, is het gedocumenteerde en opwindende verslag over de teloorgang van de stad Napels onder de heerschappij van de camorra: een holdingcompany met investeringen en connecties wereldwijd. Saviano traceert de werkwijze van het Systeem (het insider-woord voor camorra) langs de Napolitaanse kust en beschrijft hoe in iedere stad de bevolking wordt omgekocht, gerekruteerd of omgelegd. Rijdend op zijn Vespa trekt de auteur rond, mensen interviewend met de geur van bloed in zijn neus, door een streek waar kinderen discussi n wat de snelste manier is om dood te gaan.
‘De slecht gesloten laadkleppen schoten plotseling open en lichamen kwamen met tientallen tegelijk uit de lucht vallen.’
Saviano infiltreerde voor zijn onderzoek: hij werkte voor een Chinese textielverkoper, als ober tijdens een camorra-bruiloft en als arbeider op een bouwplaats. Hij betrad de villa Hollywood van een boss, een exacte replica van Tony Montana’s optrekje in de film Scarface. Door zijn eigen ervaringen met de lezer te delen, wordt die mee-gezogen in een verhaal waarin je het bloed ruikt, de angst, de arrogantie en het gekonkel van de camorra, die veel flexibeler blijkt te zijn dan de Siciliaanse maffia.
Saviano’s betrokkenheid bij het onderwerp is persoonlijk: als veertienjarige jongen zag hij voor het eerst het slachtoffer van een executie. Wekenlang was hij geobsedeerd door de erectie van de dode. Later vertelde men hem dat dat een fysieke reactie is op een gewelddadige dood. Zijn eigen vader werd door de camorra in elkaar geslagen en lag twee maanden in bed: alleen maar omdat hij - zelf dokter - een gewond slachtoffer van de camorra wilde bijstaan.
‘Die nucht kwamen de moordenaars, die hun doelwit niet naar behoren hadden geraakt, naar zijn huis. Naar het huis van mijn vader.’
Dit criminele portret, deze reis naar de donkerste kant van de menselijke ziel, dit accurate verslag van de bezigheden, organisatie en werkwijze van de camorra wordt verteld op de enige manier die bij dit onderwerp past: keihard, nietsontziend en vol razernij. Gomorra is een fascinerend fresco van Shakespeariaanse intensiteit.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht