Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Het archief van de verbeelding - I. Henneman

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Mercatorfonds
 • ISBN:
  9789061535225
 • Bindwijze:
  Hardcover
 • Aantal Pagina's:
  240
 • Genre:
  Fotografie
 • Jaar:
  2002

Het archief van de verbeelding

FotoMuseum Provincie Antwerpen

Inge Henneman

Beoordeel dit boek ook!
Hardcover  Tweedehands vanaf € 35,00.

Omschrijving

Het FotoMuseum van de Provincie Antwerpen herbergt een van de belangrijkste collecties fotografische beelden en fotoapparatuur in Europa: meer dan 50.000 documenten en zo'n 8.000 camera's worden er bewaard en in thematische tentoonstellingen aan het publiek voorgesteld. Deze indrukwekkende collectie is in de loop van vier decennia tot stand gekomen dankzij een reeks schenkingen – met als voornaamste het archief van de publicatiedienst van de firma Gevaert bij de fusie met Agfa in 1965 – en doelgerichte aankopen, zoals de collectie fotoapparatuur van Michel Auer (Genève) in 1973, en de fotoverzameling van Fritz Grüber (Keulen) in 1978.
Het museum is sinds 1986 gehuisvest in het voormalige pakhuis 'Vlaanderen' (1911) aan de Waalse Kaai in Antwerpen. Het werd in 1994 al grondig verbouwd en op dit ogenblik zijn er opnieuw aanpassingswerken aan de gang: er wordt een nieuwe vleugel toegevoegd naar ontwerp van de Belgische architect Georges Baines, waarin het Filmmuseum onderdak zal krijgen. Begin 2004 wordt het museum heropend.
Het archief van de verbeelding laat u kennismaken met deze gigantische en 'ontembare' verzameling fotografische beelden, objecten en technische instrumenten. Na een inleidend essay over 'de utopie van het ideale beeldarchief' volgen zes thematische essays waarin de auteurs de fotografie ieder vanuit een eigen standpunt benaderen. Elke bijdrage is geïllustreerd met een reeks zorgvuldig met een reeks zorgvuldig uitgekozen beelden en is vergezeld van een kadertekst waarin de camera's worden beschreven die voor een bepaalde toepassing werden ontwikkeld.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Antwerpen
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 35,00
Leuven
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 65,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

3 van 5 sterren

Gebaseerd op 1 beoordeling.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht