Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Het Grote Schaatsboek - Marnix Koolhaas

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Just Publishers
 • ISBN:
  9789089755018
 • Bindwijze:
  Hardback
 • Aantal Pagina's:
  260
 • Rubriek:
 • Druk:
  1

Het Grote Schaatsboek

een cultuurgeschiedenis

Marnix Koolhaas

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardback

Omschrijving

Geen sport heeft zo'n rijke geschiedenis als de schaatssport. Niet alleen in Nederland, maar in elk land waar het 's winters wil vriezen, zijn mensen al eeuwen gefascineerd door de gratie en de snelheid van het schaatsen.

Prominent schaatskenner Marnix Koolhaas duikt in de duizend jaar oude historie van onze meest geliefde sport. In zijn rijk geïllustreerde verhalen neemt hij de lezer mee op een verrassende tocht en plaatst hij het schaatsen in een brede, internationale context.

In chronologische volgorde komen onder meer aan bod het begin en de vroege geschiedenis van het schaatsen; de eerste schaatsers in de schilderijen van Jeroen Bosch, Pieter Brueghel en Hendrick Avercamp; de meest afgelegen ijsbaan ter wereld op het eilandje Tristan da Cunha; een gevecht op leven en dood tussen schaatsers en tangoliefhebbers in Argentini├ź; liefde en dood op het ijs in Amerika, schaatsen op zondag en nog veel meer.

Natuurlijk ontbreken ook de 'klassieke' verhalen niet over de legende van Hansje Brinker, het eerste Wereldkampioenschap in Amsterdam (1893), de Elfstedentocht en de helden zoals Jaap Eden, Coen de Koning, 'Sjoukje & Joan' en 'Ard & Keessie'.

De schaatsverhalen van Marnix Koolhaas verschenen deels in het maandblad Schaatsen van de KNSB.


Marnix Koolhaas (1960) is historicus bij VPRO/NTR/Andere Tijden en schaatskenner. Als schaatsanalist treedt hij op in diverse radio- en tv-programma's. Koolhaas schreef onder meer De mannen van '63 waarover Bert Wagendorp in de Volkskrant schreef '(...) een ontroerend en hoogstnoodzakelijk boek.' In zijn vrije tijd is Koolhaas bondscoach van de Argentijnse schaatsploeg.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht