Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Het rekentheater - A. Treffers

Specificaties

 • Auteur:
 • ISBN:
  9789045017440
 • Aantal Pagina's:
  300
 • Genre:
  Waargebeurd
 • Publicatiedatum:
  okt 2010

Het rekentheater

verhalen met getallen en figuren

A. Treffers

Beoordeel dit boek als eerste!
 Tweedehands vanaf € 10,00.

Omschrijving

Meteen al door het omslag van dit originele boek wordt de lezer met een intrigerende vraag geconfronteerd. Het vliegtuig kan zowel naar je toe als van je weg vliegen. Hoe is het mogelijk dat je die blikwisseling kunt maken?
En waarom loopt de maan met je mee? Een vraag die ook kinderen aanspreekt. Laat twee kinderen in tegengestelde richting lopen, en beiden zullen beweren dat de maan met hen meeloopt. Hoe kan dat?
Het titelverhaal verwijst naar een schoenmaker die in de jaren veertig in het prieeltje naast zijn huis boeiende voorstellingen van zijn rekentheater gaf. Dergelijke opvoeringen werden later voortgezet door een bijlesleraar, door anderen en ten slotte ook door Adri Treffers zelf.
Dit boek bevat tientallen verbazingwekkende problemen. Soms worden ze behandeld in een verhaal uit het leven van de auteur zelf, dat niet direct over rekenen, meten of meetkunde gaat. Zoals in het prachtige oorlogsverhaal ‘Broeders in de strijd’, waarin het klassieke probleem van Achilles en de schildpad verschijnt.
Een andere keer staat een elementair wiskundig probleem centraal, zoals de voornoemde opgave over de meelopende maan, of over de uitkomst van ‘1:0’, die via een brief van een leerling ter discussie wordt gesteld.
De levens- en rekenverhalen zijn op een evenwichtige wijze met elkaar verbonden, en juist dat maakt Het rekentheater tot zo’n bijzondere leeservaring: een levensverhaal in getallentaal

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht