Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Het Thälmanncomplex - Dick de Mildt

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Amsterdam University Press
 • ISBN:
  9789089643896
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  14,6 x 21,1 x 1,2 cm
 • Gewicht:
  243 gram
 • Aantal Pagina's:
  160
 • Rubriek:
 • Druk:
  1

Het Thälmanncomplex

geschiedenis van een politieke strafzaak

Dick de Mildt

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 10,00.

Omschrijving

'Het Thälmanncomplex' gaat in op een bijzondere Duitse strafzaak over de moord op de Duitse communistenleider Ernst Thälmann in augustus 1944.

'Het Thälmanncomplex' vertelt het verhaal van een bijzondere Duitse strafzaak. Het betreft de moord op de Duitse communistenleider Ernst Thälmann door de nazi's in augustus 1944. Hoewel de moordenaars door een ooggetuige waren geïdentificeerd en justitie in 1945 van de meesten van hen de verblijfplaats kende, duurde het toch zo'n veertig jaar voordat de enige nog levende verdachte van betrokkenheid bij de moord voor de rechter werd gebracht. Dat was de voormalige SS-Stabsscharführer uit het concentratiekamp Buchenwald, Wolfgang Otto.

'Het Thälmanncomplex' laat zien waarom het proces tegen Otto zo lang op zich liet wachten en welke obstakels er allemaal overwonnen moesten worden om het überhaupt te laten plaatsvinden. Tegelijk schildert het de politieke dimensie van de zaak-Thälmann binnen de context van de Duits-Duitse verhoudingen gedurende de Koude Oorlog. Ten slotte geeft het boek een nauwgezette analyse van de waarheidsvinding in dit bijzondere Duitse strafproces en toont het hoezeer ook zijn uitkomst bepaald werd door politieke overwegingen.

- Dick de Mildt is historicus, zelfstandig onderzoeker en als redacteur van de historisch-juridische bronnenserie 'Justiz und NS-Verbrechen' verbonden aan de afdeling strafrecht van de Universiteit van Amsterdam.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Amsterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 10,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht