Doorgaan naar inhoud

Het verhaal van de Tijd

Het verhaal van de Tijd - [Red.] Kristen Lippincott, Umberto Eco, E.H. Gombrich
Linnen band met stofomslag
Tweedehands vanaf 13,50

Koop Tweedehands

Leiden (Nederland)
Conditie: Redelijk Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1 st.
13,50
i
paar vlekjes op het blok maar verder goed
Leiden (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De mens heeft door alle culturen en alle eeuwen heen geprobeerd de tijd te doorgronden. Eeuwenlang was het gekraai van de haan de meest betrouwbare klok, en in overwegend agrarische economieën waren de natuurverschijnselen, zoals de opeenvolging van dag en nacht, het opkomen en ondergaan van de sterren, het wassen en afnemen van de maan en de wisselingen van de seizoenen de enige maatstaven die nodig waren om het individuele en sociale leven te reguleren.

De geschiedenis van de pogingen die de mens heeft ondernomen om de tijd te structureren, loopt dan ook van de prehistorie tot het heden. Door te tellen was men in staat het ritme van de natuur te begrijpen. En aangezien men in vrijwel alle culturen geloofde dat de patronen in de natuur de wil van goden vertegenwoordigden, kom men door te tellen het goddelijke benaderen.

Toch bepaalden niet alle culturen de tijd op dezelfde wijze. Het idee van tijd als een wezenlijk cyclisch fenomeen in de natuur werd ingegeven door de natuurverschijnselen. Daarentegen leken verval en het verouderingsproces te bewijzen dat de tijd zich lineair voortbeweegt van het verleden via het heden naar de toekomst. Daarom ontwikkelden de meeste samenlevingen een tijdmetingssysteem waarin zowel cyclische als lineaire aspecten verwerkt zijn.

De opwindende zoektocht naar de verhalen achter al deze kaarten, klokken en kalenders vormt de basis van dit boek. Daarnaast vormt het rijk geïllustreerde catalogus bij de tentoonstelling die ter gelegenheid van de millenniumwende in het Nationaal Maritime Museum in Greenwich werd georganiseerd.
Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.