Doorgaan naar inhoud

Het verleden van steden

4000 jaar bouwen en verbouwen in Europa

Het verleden van steden - Honoré Rottier
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Wolkenkrabbers van glas, een bedrijvig marktplein, pittoreske pleintjes, een pronkerig stadhuis, werkmanshuisjes, nette woonwijken... Ze tonen hoe de mens - vroeger vandaag - zijn leefomgeving heeft opgevat en ingericht volgens zijn smaak en inzicht, kennis en kunde. De stad is de Spiegel van de menselijke beschaving.
Honor ottier maakt een onvergetelijke wandeling door het perpetuum mobile van de Europese steden, waar 4.000 jaar is ge- en verbouwd. Vertrekpunt is Knossos. We doen Athene en Rome aan. En vervolgens: Vlaamse middeleeuwse steden, sierlijke Italiaanse renaissancegebouwen, versterkte vestingen, het barokke Versailles, het 'geplande' Barcelona, villawijken en parken in de periferie. We komen langs tuinsteden, totalitaire woningbouwprojecten en wijken op mensenmaat.
Een meesterlijke synthese van vier eeuwen bruisende stedenbouw in Europa, met talrijke vierkleurenfoto's van gebouwen, pleinen, straten en stadsgezichten. Een fascinerend samenspel van de mens en zijn bebouwde omgeving in de verschillende fasen van de Europese geschiedenis. Een echte ontdekkingstocht.
HONOR ROTTIER, historicus en stedenbouwkundige, doceerde in binnen - en buitenland over stadsontwikkeling en architecturale vormgeving. Bij Davidsfonds/Leuven verscheen van hem Onderdak. Vijfduizend jaar wonen in de Lage Landen en Rondreis door middeleeuws Vlaanderen.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.