Doorgaan naar inhoud

Jacob van Maerlant

Jacob van Maerlant
Paperback
Nieuw vanaf 20,00

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
20,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

De fascinerende wereld van de Middeleeuwen door de ogen van een veelzijdig schrijver.

Bomen die de toekomst voorspellen, babytandjes die harder groeien naarmate de moedermelk warmer is, edelstenen die dronkenschap verdrijven... Wie mocht denken dat we hier te maken hebben met thema's uit een sprookjesboek heeft het mis. Het zijn enkele van de onderwerpen die in de Middeleeuwen voorwerp van serieuze wetenschappelijke discussie waren. Jacob van Maerlant (ca 1230 tot ca 1296) heeft deze kennis voor het eerst in de Middelnederlandse volkstaal toegankelijk gemaakt. Maar het was niet alleen wetenschap waarmee Maerlant zich bezighield; ook wat betreft levensvraagstukken en de literaire cultuur van zijn tijd stak hij zijn mening niet onder stoelen of banken.

Ingrid Biesheuvel en Frits van Oostrom maakten een op het onderwijs toegespitste keuze uit zijn indrukwekkende en omvangrijke oeuvre, voorzagen de middeleeuwse tekst van een moderne vertaling, uitvoerige uitleg en pakkende illustraties. Op die manier trekt de wereld van Jacob van Maerlant in deze uitgave in zijn fascinerende veelzijdigheid aan het geestesoog van de lezer voorbij.

Bij elk deeltje in de 'Tekst in Context'-reeks verschijnt een docentenhandleiding van circa 30 pagina's, waarin de vragen bij de tekst worden beantwoord.




Recensies

Gemiddelde waardering

1 van 5

Gebaseerd op 1 beoordeling

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.