Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Jeruzalem trilogie - Amos Oz

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
 • ISBN:
  9789023455400
 • Bindwijze:
  Hardback
 • Afmetingen:
  16,4 x 23,8 x 5,1 cm
 • Gewicht:
  1124 gram
 • Aantal Pagina's:
  712
 • Genre:
  Literatuur
 • Jaar:
  2009

Jeruzalem trilogie

Mijn Michael; De heuvel van de boze raad; De derde toestand

Amos Oz

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardback  Tweedehands vanaf € 22,50. Nieuw vanaf € 35,99.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

De Jeruzalem-trilogie bevat drie prachtige boeken van Amos Oz, die zich allemaal in de Israëlische hoofdstad afspelen.

De ongelukkig getrouwde Channa probeert in "Mijn Michaël" te ontsnappen aan de realiteit door weg te vluchten in haar (dag)dromen. Haar zorgzame, trouwhartige echtgenoot Michaël werkt hard maar lijkt haar niet te begrijpen. Ondanks de oprechte liefde die Channa voor hem blijft voelen kan ze niet voorkomen dat ze uit elkaar groeien.

In "De Heuvel van de Boze Raad" is de stad Jeruzalem in de greep van de onlusten die het ontstaan van de staat Israël inleiden. In drie ironisch getinte verhalen wordt de lezer een kijkje gegund in de Oost-Europese immigrantenwijk waar Amos Oz werd geboren.

"De derde toestand" vertelt het onvergetelijke verhaal van Efraïm, een vierenvijftigjarige man die alles veel beter denkt te weten dan de Israëlische regering. Met zijn eindeloze tirades en zijn onophoudelijke strijd tegen het onrecht in de wereld strijkt hij zijn vrienden voortdurend tegen de haren in. Maar hij is ook behulpzaam en trekt zich het lot van de behoeftigen aan, van vrouwen, en van de zoon van zijn ex-vrouw, met wie hij een zowel tedere als woeste relatie onderhoudt.

Uit de pers:
‘Amos Oz is een schrijver van duizelingwekkende genialiteit.’ – The Guardian

‘De derde toestand loopt over van zinnelijkheid, humor en intellectuele kracht.’ – Nadine Gordimer

‘Intelligent, oprecht. Mijn Michaël is zonder twijfel een van de meest geslaagde romans van de afgelopen jaren.’ - The New York Times

Amos Oz (Jeruzalem, 1939) wordt wereldwijd gezien als een van de grootste hedendaagse schrijvers en geldt als kandidaat voor de Nobelprijs. Zijn werk is in zevendertig talen vertaald. Romans van zijn hand zijn Mijn Michaël' Volmaakte rust, Black box, Een vrouw kennen, De derde toestand, 'Noem het nog geen nacht' en 'Dezelfde zee'. In 2002 verscheen zijn fenomenaal geschreven autobiografische roman 'Een verhaal van liefde en duisternis', die wereldwijd een bestseller werd. In 2007 verschenen nog twee boeken van zijn hand: het sprookje 'Plotseling diep in het woud' en de roman 'Verzen van het leven en de dood'. Daarna verscheen nog de verhalenbundel 'Dorpsleven'.

Oz kreeg talloze internationale prijzen toegekend, waaronder de Prix Fémina, de Israëlprijs, de Friedespreis des Deutschen Buchhandels, de Prix France Culture en de Goetheprijs. Oz woont in Arad en doceert literatuur aan de Ben Goerion Universiteit in Beërsjeva.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Leiden
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2
€ 22,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 35,99
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht