Doorgaan naar inhoud

Jimi Hendrix - The ultimate experience

Jimi Hendrix - The ultimate experience - Adrian Boot, Chris Salewicz, Joost van Der Meer
Linnen band met stofomslag

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

‘Verbeelding is de sleutel tot mijn teksten, de rest is versierd met een beetje science fiction.'
Hendrix' carrière was kort maar briljant: de demonen die zijn muziek bezielden, waren persoonlijk en intens. Als een van de meest innoverende en charismatische artiesten van onze tijd, heeft Hendrix’ beheersing van de elektrische gitaar een muziekgeneratie zowel geïnspireerd als ontzag ingeboezemd. Er zijn veel pretendenten, maar niemand is erin geslaagd om de pure elektriciteit, het rijke palet van geluid, dat zo duidelijk, zo onuitwisbaar Hendrix is, te evenaren. ’
Jimi Hendrix: The Ultimate Experience is de allereerste en veelomvattende collectie van Hendrixbeelden en -iconen, met zeldzame foto's, psychedelische illustraties en speciaal ontwikkelde grafische kunstwerken door de belangrijkste fotografen en artiesten van zijn tijd. Bovendien wordt de mythe en het charisma van Hendrix onderzocht in de teksten van degenen die hem kenden, met hem werkten en hem bewonderden. De collectie bevat bijdragen van Bob Dylan, Marianne Faithfull, Charles Shaar Murray en Oliver Stone.
Jimi Hendrix: The Ultimate Experience begon als de rondtrekkende tentoonstelling ‘On the Road Again' die door meer dan een miljoen mensen over de hele wereld werd bezocht. De overgang naar boekvorm werd bewerkstelligd met computer- en videotechnologie wat als sciencefiction zou zijn opgevat tijdens Jimi's periode op aarde.
The Ultimate Experience is geproduceerd met medewerking van de nalatenschap van Hendrix, en is een viering van het leven en de kunst van de beste gitarist van de twintigste eeuw.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.