Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

De Slegte Leiden

Leiden

J.M.A. Biesheuvelprijs naar Maarten 't Hart

Op zondag 19 februari werd in het Amsterdamse Lloyd Hotel & Culturele Ambassade voor de derde maal de J.M.A. Biesheuvelprijs uitgereikt. Maarten ’t Hart (1944) won met zijn bundel De moeder van Ikabod (De Arbeiderspers, 2016). Volgens de jury:

Vroeg opstaan, een bezoekje aan een geboortedorp, een eenvoudige fietstocht – in eerste instantie lijkt de lezer zich in De moeder van Ikabod zich te kunnen laven aan oer-Hollandse, realistische taferelen, verteld door een zichtbaar ervaren auteur. Maar al snel zien we ook de zelfspot van de verteller, de subtiele wendingen, de rimpelingen in de werkelijkheid die de verhalen tot grotere hoogte tillen, en, niet te vergeten, een stel reusachtig tot de verbeelding sprekende personages, van een ex-militair die voor God wordt aangezien, tot een stel stijve schakende jongetjes in een kas in de moestuin. Simpelweg een plezier om te lezen.

Bron: www.jmabiesheuvelprijs.nl

Bekijk ons aanbod van de genomineerden voor de J.M.A. Biesheuvelprijs en andere korteverhalenbundels met tweedehands boeken en nieuw.