Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

De Slegte Leiden

Leiden

Het Smelt van Lize Spit winnaar Boekhandelsprijs 2017

Nederlandse boekverkopers riepen met een overweldigende meerderheid Het Smelt van Lize Spit uit tot winnaar van de Boekhandelsprijs 2017. Medewerkers van meer dan 220 boekhandels stemden mee om de prijs toe te kennen.

In Het Smelt groeit Eva op in het Vlaamse Bovenmeer. Een kleine plaats, waar in Eva’s geboortejaar slechts twee andere kinderen geboren worden, allebei jongens. De kinderen maken er het beste van en smeden een verbond, tot de puberteit aanbreekt. Eva is en blijft een wat bedeesd meisje, maar de jongens bedenken wrede plannen en voeren die uit, wat Eva in gewetensnood brengt. Doet ze mee of verraad ze haar vrienden?

In een werkelijk snikhete zomer loopt het volledig uit de hand. Dertien jaar later keert Eva terug naar Bovenmeer, met in de kofferbak van haar auto een blok ijs. Dit keer zal Eva het lot bepalen.

De Boekhandelsprijs is een vakprijs, gekozen door boekverkopers in Nederland, werkend bij een zelfstandig boekhandel of keten. Zij zijn dagelijks beroepsmatig met boeken bezig en stemmen op het mooiste boek van het afgelopen jaar, waarvan zij vinden dat het een nog groter publiek verdient.

(Bron: Boekennieuws)

Koop Het Smelt online of in een van onze filialen.