Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Lennon - R. Van Yper

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Epo, Uitgeverij
 • ISBN:
  9789064453816
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  264
 • Genre:
  Muziek

Lennon

R. Van Yper

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 12,00.

Omschrijving

Op 8 december 1980 werd John Lennon vermoord. Wie was deze mythe in het werkelijke leven? Een weerbarstige jongeman die in de muziekkelders van Liverpool een muziek brouwt die hij wil laten exploderen tot in het gesternte. Hij wordt the boss van de jonge Beatles en zij ver-overen de wereld. Aan de hand van songtekstfragmenten wordt het waarom en het hoe van de songs en van de muziek verteld. Met de kleurrijke, soms wrange en absurde details en anekdotes die zozeer bij Lennon passen. Ook zijn films en literaire creaties komen aan bod. Onfeilbaar voelt Lennon wat er in de lucht hangt, in die jaren van revolte en flower power. Hij wordt een popidool met politiek engagement, geschaduwd door FBI en CIA en krijgt een standbeeld in Havana. Robert Van Yper portretteert ook Lennons entourage: Paul McCartney, George Martin, Brian Epstein, Yoko Ono. Hij verdedigt met verve de stelling dat de Beatles maar liefst 2 jaar vroeger uiteengingen dan doorgaans wordt aangenomen.
‘Elke jonge gast met een hart zou dit boek moeten lezen en in het spoor van John Lennon de illusieloze maar gedurfde hoop gaan koesteren dat verandering mogelijk is: war is over, if you want it.’ - Luc De Vos (Gorki) in het voorwoord
Robert Van Yper produceert muziek- en theaterprojecten en runt een boekingskantoor voor pop- en rockmuziek. In de jaren ‘80 was hij uitgever van het fanzine The New Rocking Fifties. Voor radio 2 maakte hij een 24-delige reeks over de geschiedenis van de Rock and Roll. Uit zijn fascinatie voor die muziek groeide de intentie zijn visie daarop overzichtelijk te bundelen. Hij publiceerde het boek Rock it!!! Een Race met de Duivel (2002) dat ‘een standaardwerk’ wordt genoemd.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Antwerpen
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 12,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht