Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

De Slegte Leuven

Leuven

Nieuw ontdekte Claus-tekst werpt licht op ‘Het verdriet van België’

Een recent door Prof. Georges Wildemeersch ontdekte tekst van Hugo Claus ‘Voorstel van een opeenvolging van scènes’ staat centraal in de pop-up tentoonstelling ‘Claus, familie & WOII’ die t.e.m. zaterdag 31 maart te bezichtigen is in het Antwerpse antiquariaat De Slegte.

Onbekende foto's

Claus schreef de tekst met het oog op een eventuele verfilming van ‘Het verdriet van België’. In tien korte afleveringen vatte hij het boek en de belangrijkste thema’s samen. De tekst biedt opvallende commentaar bij bepaalde personages, gebeurtenissen en verhoudingen. In de expo worden deze thema’s gevisualiseerd middels deels nog onbekende foto’s, brieven en documenten.

Baanbrekende lancering

Aandacht wordt ook geschonken aan de baanbrekende manier waarop, zowat dag op dag 35 jaar geleden, ‘Het verdriet van België’ door de uitgever werd gelanceerd. De wijze waarop Claus’ magnum opus in de markt werd gezet veranderde de manier van werken in de Vlaams-Nederlandse uitgeverswereld ontegensprekelijk.

Tentoonstelling ‘Claus, familie & WOII’

De tentoonstelling ‘Claus, familie & WOII’ werd geopend door Georges Wildemeersch die bij deze gelegenheid zijn nieuwe boek ‘Hugo Claus familiealbum’ voorstelde (Uitgeverij Polis). Kurt van Eeghem gaat met de auteur in gesprek over boek en tentoonstelling.

Waar: Antiquariaat De Slegte, Wapper 5, 2000 Antwerpen

De tentoonstelling loopt t.e.m. zaterdag 31 maart. Elke dag (behalve zondag) van 10u tot 18u.

Toegang gratis

Lees ook: Zaterdag 10 maart om 16u in ons antiquariaat: Hugo Claus Familiealbum