Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

De Slegte Leuven

Leuven

Vooraankondiging nieuw boek Johan De Cock “Margareta van Oostenrijk”

Eind april verschijnt het nieuwe boek van Johan De Cock over Margareta van Oostenrijk. Meer dan drie jaar werkte de auteur aan een boek over haar leven en werk. Eind april is het boek te verkrijgen in onze winkel te Mechelen en Leuven. U kunt nu alvast reserveren.

Grote betekenis

In de geschiedschrijving over de Bourgondiërs in de Lage Landen is het verhaal van Margareta van Oostenrijk (1480-1530) meestal in de schaduw gebleven. Nochtans was zij voor de Nederlanden van grote betekenis. Dit is het verhaal van een uitzonderlijke vrouw die erin slaagde haar eigen accent te leggen in een Europa dat door mannen werd gedomineerd. Haar leven was een opeenvolging van dramatische gebeurtenissen.

Van Bourgondiërs naar Habsburgers

Gedurende twintig jaar regeerde zij als regentes en landvoogdes over de Nederlanden, eerst onder het gezag van haar vader keizer Maximiliaan en nadien van haar neef Karel V. De oorlogszuchtige machtspolitiek die zij voerden strookte niet altijd met de belangen die Margareta voor de Nederlanden voor ogen had. Zij wilde vrede. Tijdens haar regeerperiode kenden de Nederlanden de overgang van het tijdperk van de Bourgondische vorsten en kwamen de Habsburgers in hun plaats.

Keizersverkiezing Karel V

Dit boek geeft verder een unieke inkijk in de organisatie en de dagelijkse werking van de Bourgondische hofhouding en licht de sluier op over een van de grootste omkoopaffaires uit de Europese geschiedenis: de keizersverkiezing van Karel V, waarbij Margareta een actieve rol speelde. Het boek ligt dan ook volledig in de lijn van recente publicaties zoals De Bourgondiërs van Bart Van Loo en De Habsburgers van Martyn Rady.

Reserveer nu

Het boek is eind april te verkrijgen in onze winkel te Mechelen en Leuven. Reserveer nu alvast een exemplaar door een mail te sturen naar mechelen@deslegte.com of leuven@deslegte.com

Lees meer over Margareta van Oostenrijk door Johan De Cock