Doorgaan naar inhoud

Leven van de lucht

hoe het basisinkomen ons leven compleet gaar veranderen

Leven van de lucht - Gerhard HORMANN
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Zonder geldzorgen leef je zorgelozer en kun je eindelijk worden wat je altijd al wilde zijn.
Wat zou jij doen als de overheid iedere maand zomaar 1000 euro op je rekening stort? Schrijver Gerhard Hormann neemt de proef op de som. Hij begint aan een uniek experiment: wat doet het met je als je elke maand gratis geld krijgt?

Een jaar lang keert hij zichzelf van zijn spaargeld iedere maand een basisinkomen uit van E 1000,- netto. Grote vraag daarbij is wat gratis geld met je doet en wat je vervolgens allemaal gaat doen. Blijf je net zo hard werken als voorheen? Of ga je vanaf dat moment alleen nog maar leuke dingen doen en verandert je leven in één langgerekte vakantie?

In Leven van de lucht doet Gerhard Hormann openhartig verslag van de eerste twaalf maanden van zijn nieuwe bestaan. Al snel ontdekt hij dat zijn basisinkomen alle economische wetmatigheden op losse schroeven zet.

Met een basisinkomen bestrijdt je niet alleen armoede, ongelijkheid en werkloosheid, maar leg je de bodem voor een compleet ander bestaan vol verrassende keuzes en onverwachte kansen. Gerhard Hormann stelt vast, tot zijn eigen grote verbazing, dat er in twaalf maanden meer in zijn leven verandert dan in de voorgaande twaalf jaar.

* Er wordt veel gepraat over het basisinkomen. Maar hoe werkt het nou écht?
* Is de wereld klaar voor het opwindendste financiële experiment uit de geschiedenis?
* Extra voordeel: met een basisinkomen op zak betaal je bijna geen belasting meer

Gerhard Hormann is politicoloog en journalist/columnist. Hij schreef o.a. de bestsellers Hypotheekvrij! (11e druk) en Het Nieuwe Nietsdoen (16e druk). Zijn verfrissende kijk op de wereld om ons heen krijgt veel positieve reacties. Zie ook @gerhardhormann op Twitter.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.