Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Marina - Carlos Ruiz Zafón
Marina - Carlos Ruiz Zafón

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Signatuur
 • ISBN:
  9789056723552
 • Bindwijze:
  Hardback
 • Afmetingen:
  14,9 x 22,2 x 2,6 cm
 • Gewicht:
  404 gram
 • Aantal Pagina's:
  224
 • Jaar:
  2013

Marina

Carlos Ruiz Zafón

Beoordeel dit boek als eerste!

Omschrijving

In mei 1980 verdwijnt de 15-jarige Oscar Drai plotseling van school in de oude stad van Barcelona. Zeven dagen en nachten weet niemand waar hij uithangt …

Zijn verhaal begint in het oude stadshart van Barcelona, waar hij Marina en haar vader Germán Blau, een portretschilder, ontmoet. Marina neemt Oscar mee naar een kerkhof, om getuige te zijn van een macaber ritueel dat elke vierde zondag van de maand plaatsvindt. Precies om tien uur ’s ochtends verschijnt een koets, getrokken door zwarte paarden. Er stapt een vrouw uit, in het zwart gekleed, haar gezicht gesluierd, met in haar gehandschoende handen één enkele roos. Ze loopt naar een grafsteen die geen naam vermeldt, maar waarop alleen een mysterieuze afbeelding van een zwarte vlinder met opengeslagen vleugels te zien is.

Als Oscar en Marina besluiten haar te achtervolgen, begint een reis die hen naar de hoogtepunten van een vergeten, naoorlogs Barcelona leidt, een wereld vol aristocraten en actrices, uitvinders en magnaten, en een duister geheim dat op hen wacht in het mysterieuze labyrint onder de straten van de stad.

Carlos Ruiz Zafón (1964, Barcelona) woont in Los Angeles. De auteur was in Spanje geen onbekende vanwege zijn vier YA-romans ( De Nevelprins, Het Middernachtspaleis en Septemberlichten zijn al verschenen bij Signatuur en Marina verschijnt november 2013), maar met zijn roman De schaduw van de wind bereikte hij zijn internationale doorbraak, van het boek gingen vele miljoenen over de toonbank.

Het werk:
De schaduw van de wind is het eerste deel van een vierluik rondom Het Kerkhof der Vergeten Boeken en werd gevolgd door Het spel van de engel, dat op zijn beurt nu wordt gevolgd door De gevangene van de hemel. De boeken zijn gesitueerd in het mysterieuze, gothic Barcelona, met als centrum het Kerkhof der Vergeten Boeken. Sommige personages doen opnieuw hun intrede in de verschillende delen, maar de periode waarin het verhaal zich afspeelt verschilt: van de Industriële Revolutie tot en met de jaren na de Spaanse Burgeroorlog, toen Spanje zuchtte onder de dictatuur van Franco.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht