Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Midden-Oosten - Paul Aarts

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Universiteit van Nederland
 • ISBN:
  8719244140022
 • Luisterduur:
  1 uur 18 min.
 • Bindwijze:
  MP3 (luisterboek)
 • Rubriek:
 • Publicatiedatum:
  okt 2015

Midden-Oosten

Paul Aarts

Beoordeel dit boek als eerste!
Luisterboek (MP3) (luisterboek)

Omschrijving

Het leek onvermijdelijk: een golf van Arabische volksprotesten die uitmondde in de Arabische lente. Toch heeft vrijwel niemand de Arabische Lente zien aankomen. Wat was uiteindelijk de druppel die dit massale volksprotest ontketende? Een college door Midden-Oosten expert drs. Paul Aarts van de Universiteit van Amsterdam.

Waarom kwam de Arabische Lente zelfs voor kenners als een verrassing?
Hadden de sociale wetenschappen kunnen voorspellen dat de zelfverbranding van één straatverkoper het beginpunt van de hele Arabische Lente zou zijn? En zijn revoluties überhaupt te voorspellen? In dit college legt drs. Paul Aarts van de Universiteit van Amsterdam uit dat dat niet het geval is, en waarom dat ook niet erg is.

Heeft democratie een kans in de Arabische wereld?
In de Arabische wereld zijn verschillende autoritaire regimes en dictators gevallen (jee!), maar levert dat automatisch democratie op? En betekent dit dat men in Jemen over een paar jaar ook de schouders ophaalt over verkiezingen voor waterschappen die niemand snapt? Drs. Paul Aarts van de Universiteit van Amsterdam legt het uit in dit college.

Kun je een revolutie de kop indrukken door met geld te strooien?
In Cairo stond het Tahrirplein in 2011 vol woedende mensen. In Saoedi-Arabië kwamen in 2011 na oproepen op social media welgeteld één stuks mens opdagen. Wie was die dappere ziel, vragen we ons af. Maar belangrijker nog: waarom kwamen in Egypte wel duizenden mensen op de been, en in Saoedi-Arabië niet? Daarover vertelt drs. Paul Aarts van de Universiteit van Amsterdam in dit college.

Waarom is Iran veel democratischer dan we denken?
In het Westen wordt Iran vaak weggezet als een “zwarte islamitische dictatuur”. Dat klopt niet, stelt drs. Paul Aarts van de Universiteit van Amsterdam in dit college. Maar hoeveel vrijheid is er? En wie hebben het er naast de geestelijke leiders voor het zeggen?

Hoe kon IS zo succesvol worden?
IS is niet alleen door onthoofdingsglossy’s zo groot geworden. In dit college legt drs. Paul Aarts van de Universiteit van Amsterdam uit hoe dat wél kwam. Belangrijke oorzaken zijn volgens hem de Amerikaanse inval in Irak, de hoge graad van militaire organisatie die IS heeft en haar grote bron van inkomsten uit onder meer kidnapping en oliesmokkel.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als Luisterboek

Vestiging
Prijs
Centraal Magazijn
Luisterboek
€ 0,00

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht