Doorgaan naar inhoud

Mijn leerling online

hoe begeleid je je leerling op internet?

Mijn leerling online - J. Pardoen, R. Pijpers, Rob Pijpers
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Voor leerkrachten en ouders is internet een ¿nieuw¿ medium. Voor de kinderen zelf geldt dat veel minder. Ze groeien op omgeven door verschillende media. Niet altijd begrijpen ze waar hun leerkrachten zich zo druk om maken als het om internet gaat. Voor opvoeders is het internet een heel andere zoektocht, met vragen als: Wat is de invloed van internet op het beeld dat kinderen krijgen van de wereld? Hoe begeleid je kinderen op een manier die past bij hun ontwikkeling? Welke afspraken kan en moet je maken met kinderen over het gebruik van internet? Hoe zorg je ervoor dat kinderen op een nuttige en veilige manier kunnen kennismaken met de mogelijkheden van het internet? Al deze kwesties vallen onder het ruime begrip ¿internetveiligheid¿. Mogelijke gevaren zitten namelijk niet alleen in de hoek van de virussen en de pornografie, maar kunnen ook betrekking hebben op pesten, of op sociale contacten op een niveau waar jonge kinderen eigenlijk nog te klein voor zijn. Deze zaken komen in dit boek aan bod.

Mijn leerling online biedt een praktische handreiking voor de begeleiding en opvoeding van leerlingen in het gebruik van internet, waarbij de vraag naar het waarom niet geschuwd wordt. Een discussie over de waarden en normen van het internet, als het ware. Dit boek is geschreven voor iedereen die internetopvoeding belangrijk vindt, en voor leerkrachten in het bijzonder.

Dr. Justine Pardoen is hoofdredacteur van Ouders Online (www.ouders.nl). Drs. Remco Pijpers is specialist jeugd en internet van KPN Internet, tot voor kort was hij adjunct-hoofdredacteur van Planet Internet. Samen vormen zij de hoofdredactie van www.mijnkindonline.nl en www.mijnleerlingonline. nl en geven zij lezingen over jeugd en nieuwe media. Eerder is van ook het boek Mijn kind online, geschreven voor ouders, verschenen.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    SWP
  • ISBN:
    9789066657328
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    14,9 x 23,5 x 2,3 cm
  • Gewicht:
    430 gram
  • Aantal Pagina's:
    252
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    Januari 2006
  • Rubriek:

Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.