Doorgaan naar inhoud

Mindful omgaan met kinderangsten

lang leve de angst

Mindful omgaan met kinderangsten - Veronique Benoit, Berti Persoons
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

In dit boek maakt Panteleimon een gewaagde reis vanuit de middeleeuwen naar het jaar 2020. Best spannend, avontuurlijk, zelfs beangstigend. Dankzij mindfulness en de wijze raad van o.a. Vero de kluizenaar slagen Panteleimon, Harlemoet de hofnar en zijn ouders erin om met niet-oordelende wijsheid en mededogen hun angsten te onderkennen, te accepteren en te overwinnen.

De verhalen die samen toch één geheel vormen, zijn opgebouwd rond de 'normale' kinderangsten. Die horen nu eenmaal bij elke ontwikkelingsfase. Toch kunnen deze angsten kinderen én opvoeders van slag brengen. Dit boek biedt jou en de kinderen niet enkel vele meditatieve vaardigheden aan, maar ook inzichten en tips uit andere psychologische stromingen.

Het boek richt zich tot kinderen van ca. 9 tot 12 jaar, maar ook tot ouders, leerkrachten en therapeuten die voor hen zorg dragen. Het veronderstelt een volgehouden engagement om dit boek SAMEN met de kinderen én in dialoog met hen te doorgronden.

Over de auteurs:

VERONIQUE BENOIT is kinesitherapeut. Ze volgde een opleiding tot psychotherapeut aan de Academie voor Integratieve Psychologie in Gent. Daarnaast is ze mindfulness-trainer en medeoprichter van KiddyMinds vzw. In haar privépraktijk begeleidt ze volwassenen die lijden onder de hedendaagse stress. De voorbije jaren groeide ook haar interesse voor kinderen met emotionele moeilijkheden.

BERTI PERSOONS is leraar en geeft mee vorm aan het gelijke onderwijskansenbeleid in het buitengewoon lager onderwijs. Hij is medeoprichter van KiddyMinds vzw. Nadat hij de opleiding als mindfulness-trainer aan het Instituut voor Aandacht en Meditatie afrondde, startte hij de 4-jarige therapeutenopleiding aan de Educatieve Academie te Berchem.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.