Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Moesson - R.D. Kaplan

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Unieboek | Het Spectrum
 • ISBN:
  9789049104634
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  400
 • Genre:
  Geschiedenis

Moesson

de Indische Oceaan en de toekomstige wereldmachten

R.D. Kaplan

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 10,00.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

De kaart van Europa stond centraal in de 20e eeuw: tijdens de lange Europese oorlog, die duurde van 1914 tot 1989, en de nasleep daarvan, was Europa bepalend voor de wereldgeschiedenis. Zeker, ook elders deden zich belangrijke ontwikkelingen en gebeurtenissen voor. Maar de mondiale verhoudingen, van het einde van het kolonialisme tot de bipolaire strijd tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie, hadden alles met Europa te maken.

Dit zal echter fundamenteel veranderen in de komende decennia. In Moesson toont Robert D. Kaplan overtuigend aan hoe cruciaal de Indische Oceaan zal zijn voor de wereldmachten van de 21e eeuw. Net als de moesson zelf, een klimatologisch verschijnsel dat zowel funest als onontbeerlijk kan zijn voor welvaart en groei, zal de opkomst van de omringende landen (waaronder India, Pakistan, China, Indonesië, Birma, Oman, Sri Lanka, Bangladesh en Tanzania) een verandering in het globale machtsevenwicht veroorzaken dat niet kan worden genegeerd. De Indische Oceaan zal de spil worden in de wereldwijde politiek. Hier zal de strijd om democratie, onafhankelijkheid van energiebronnen en religieuze vrijheid worden gewonnen of verloren en hier zal de buitenlandse politiek van de westerse landen zich op moeten concentreren om hun mondiale dominantie te behouden.

Kaplan biedt een tot nadenken stemmende ontdekkingstocht van dit strategische en demografische brandpunt en een diepgaande blik op de onderwerpen die het belangrijkste zijn voor de westerse belangen. Het onthult de effecten van explosieve bevolkingsgroei, klimaatsverandering en extremistische politieke regeringen op deze onstabiele regio – en hoe dit onze eigen belangen beïnvloedt. Moesson is een groots, indrukwekkend boek over een gebied in de wereld waarvan westerlingen het zich niet langer kunnen veroorloven om het links te laten liggen.


Robert D. Kaplan is een van de bekendste en meest invloedrijke Amerikaanse journalisten van deze tijd: hij heeft voor meerdere presidenten al als raadgever gefunctioneerd. Kaplan is verder correspondent van The Atlantic Monthly en senior fellow van de New America Foundation.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 10,00

Kleine aantekening met pen op titelpagina, boek verder zo goed als nieuw

Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht