Doorgaan naar inhoud

Molenbouw

Het staande werk van de bovenkruiers

Molenbouw - A. Sipman
Hardcover

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving


In de eerste helft van de 15de eeuw onderging de molenbouw in Nederland een revolutie. De eerste torenmolen
met een krui- of draaibare kap betekende toen een mijlpaal op bouwtechnisch gebied. Niet alleen veranderde het uiterlijk ingrijpend, ook waren deze bovenkruiers aanzienlijk sterker dan de gebruikelijk standerdmolens.
Nooit zijn molens van het bovenkruiertype zo uitputtend en gedetailleerd beschreven als in dit werk van tekenaar-schrijver Anton Sipman (1906-1985). In Molenbouw behandelt hij de geschiedenis, de bouwwijze en de diverse types die in Nederland te vinden zijn. Sipman gaat bovendien uitgebreid in op de toegepaste constructies, bouwtechnieken en bouwmaterialen. Zijn natuurgetrouwe illustraties geven het werk een ongekende zeggingskracht.

Anton Sipman raakte na de HBS en tekenacademie gefascineerd door molens. Zijn eerste technische tekening van een molen maakte hij in 1934. Vele detailtekeningen zouden volgen, en Sipman ontwikkelde zich tot autoriteit op dit gebied.
In zijn levenswerk Molenbouw zijn Sipman's onuitputtelijke kennis en verfijnde tekeningen op magistrale wijze gebundeld. Molenbouw is hierdoor meer dan een handboek over de constructie van molens. Het is een niet te missen standaardwerk dat iedere liefhebber van de Nederlandse molen zal aanspreken.

Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.