Doorgaan naar inhoud

Muzische Professionalisering

publieke waarden in professioneel handelen

Muzische Professionalisering - Bart van Rosmalen
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Dit boek is geschreven voor professionals die eigenzinnigheid en tegenkracht in hun werk willen versterken. Ze leggen zich niet voetstoots neer bij de pasvorm van het protocol. Van kunstenaars tot juristen en van ingenieurs tot zorgverleners, ze gaan over de grenzen van hun professie heen op zoek naar nieuwe vormen van vakmanschap, professionaliteit en samenwerking. Ze willen maatschappelijk bijdragen en de zin en betekenis van hun werk verdiepen.
Met het concept Muzische Professionalisering ontwikkelt Bart van Rosmalen, als lector verbonden aan Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en centrum voor leiderschap en ondernemerschap de Baak, een muzisch perspectief op professioneel handelen. In de mythe van de muzen bezingen de muzen de heldendaden van de goden door er een opvoering van te maken, door te vertellen, te spelen en te delen. Hun werk overstijgt de afgesloten individualiteit en schept gemeenschappelijke verbanden. Even, gedurende de muzische opvoering, vallen normale scheidslijnen en restricties weg: van de regelgeving in het protocol tot de hokjes waarin afgepast gewerkt wordt, van de hiërarchische machtsverhoudingen tot de hitte van de dag. Het muzische breekt daar doorheen als tegenkracht met een geheel eigen werking.
Van Rosmalen laat zien hoe het muzische perspectief professionele eigenzinnigheid, gedeelde waarden en plezier in het werk aanwakkert. Met de mythe van de muzen als leidraad verbindt hij de cultuurfilosofie in het werk van Alasdair MacIntyre, Hans-Georg Gadamer en Richard Sennett met de organisatietheorie van Karl Weick. Het boek besluit met praktische aanwijzingen om vanuit de waarden van de menselijke maat actief bij te dragen aan public value.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.