Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Op zoek - Isaac Bashevis Singer, Joop van Helmond

Specificaties

Op zoek

prive-domein

Isaac Bashevis Singer, Joop van Helmond

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

Privé-domein nr. 114. Memoires van de Amerikaanse jiddische auteur (1904- ) over zijn Poolse jeugd tot 1935.

Dat Singer van origine Pool is en dat de bronnen van zijn schrijverschap samenvallen met de ervaringen in het land van zijn jeugd is duidelijk geworden uit veel van zijn romans en verhalen. De verhaalde gebeurtenissen spelen immers dikwijls in Polen of zijn hoofdfiguren zijn uit Polen afkomstig. Toch zou Singer, vertelde hij in een interview aan Philip Roth, nooit meer naar Polen terug willen. Daarvoor zijn zijn herinneringen, bijna de enige voedingsbodem voor zijn literaire werk, hem te dierbaar. 'Als iemand die je na staat sterft, is hij de eerste weken na zijn dood heel ver weg, zo ver weg als iemand die je dierbaar is maar zijn kan. Met de jaren komt bij weer dichter bij en dan kan je met hem leven. Zoiets gebeurde met mij ook. Polen, het joodse leven in Polen, staat nu dichter bij me dan toen.'

In de twee in Op zoek gebundelde delen herinneringen heeft Singer de werkelijke feiten en figuren uit zijn Poolse jeugd beschreven. In dit boek zien we de jonge Singer op zoek naar liefde en aanvankelijk ook heel erg op zoek naar God. Hij vertelt over het opgroeien in een chassidisch milieu als zoon van een rabbi die raadgever, vertrouwde en rechter van een hele gemeenschap werd.

Maar de religieuze bevlogenheid wordt als hij puber wordt al snel overspoeld door de erotische. Singer verhaalt over zijn relatie met de tweemaal zo oude Gina, die de wijsheid van het leven en de liefde blijkt te hebben waarnaar bij op zoek is. Er is de trotse Stefa, er in de eerste plaats opuit Singer te ketenen in een huwelijk. Er is Marilal het boerenmeisje, dat als zinnebeeld van landelijke idylle steeds weer in zijn romans en verhalen zal terugkeren.

Singer heeft zijn eerste intellectuele twijfels, zijn eerste artistieke vervoeringen. Hij ontdekt de literatuur en hij ontdekt zichzelf als schrijver. Uit Op zoek verrijst tevens een onvergetelijk beeld van het vooroorlogse Polen.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht