Doorgaan naar inhoud

Over behandelen

ethiek van de zorg voor kwetsbare ouderen

Over behandelen - Theo Boer, Maarten Verkerk, Dirk Jan Bakker
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving


Ouderen worden in de laatste levensfase te lang doorbehandeld. In de afgelopen jaren hebben verschillende artsen, geriaters en hoogleraren de noodklok geluid over de zorg voor kwetsbare ouderen.

De auteurs laten op basis van meer dan vijfentwintig casussen zien dat overbehandeling in de meeste gevallen leidt tot het vergroten en/of verlengen van het lijden van de kwetsbare oudere. Op basis van de principes van Beauchamp en Childress geven zij een kader om van tevoren te bepalen of er sprake kan zijn van overbehandeling. Ook bespreken ze een groot aantal dilemma's en laten zien hoe daarmee omgegaan kan worden. Deze manier van werken leidt tot een verbetering van de kwaliteit van de zorg. Daarnaast zal toepassing naar verwachting ook leiden tot een vermindering van de kosten.

'Over(-)behandelen. Ethiek van de zorg voor kwetsbare ouderen' is bestemd voor specialisten ouderengeneeskunde, medisch specialisten, (huis)artsen, paramedici, hbo-verpleegkundigen, beleidsmakers, raden van bestuur in de zorg en voor iedereen die in zijn nabije omgeving te maken heeft met de zorg voor kwetsbare ouderen.

Dr. Theo Boer is wetenschappelijk medewerker aan de Protestants Theologische Universiteit. Prof.dr. Maarten J. Verkerk is bijzonder hoogleraar wijsbegeerte aan de Technische Universiteit Eindhoven en de Universiteit Maastricht. Dr. Dirk-Jan Bakker was medisch directeur van het Amsterdams Medisch Centrum. Prof.dr. Maarten J. Verkerk en Dr. Dirk-Jan Bakker zijn beiden lid van de Raad van Bestuur van VitaValley.

'Deze studie biedt de zorgverlener handvatten om de morele problemen rond de zorg voor kwetsbare ouderen aan te pakken en er met andere zorgverleners het gesprek over aan te gaan. Daarom raad ik deze waardevolle studie van harte bij u aan.'
Rutger Jan van der Gaag, voorzitter artsenfederatie KNMG


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.