Doorgaan naar inhoud

Overmoed en onbehagen

Het hervormingskabinet- Balkenende II

Overmoed en onbehagen - Bert de Vries
Paperback
Tweedehands vanaf 7,50

Koop Tweedehands

Leiden (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
7,50
Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
7,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Dit boek gaat over de christen-democratie in Nederland. Het belicht de levensbeschouwelijke en filosofische achtergronden ervan en ook bepaalde ideeën over de inrichting van staat en samenleving.
De centrale vraag is: bestaan er wel eigen christen-democratische ideeën en opvattingen en zo ja, wat houden zij in en waar komen zij vandaan? En indien er eigen christen-democratische ideeën en opvattingen bestaan, geeft het CDA er een juiste uitwerking aan?
Het stellen van die vragen betekent dat dit boek geen ideologie van het CDA bevat, in de zin dat het de politieke overtuiging van die partij en haar beleid alleen maar wil rechtvaardigen en verdedigen. Dit boek bevat een kritisch onderzoek naar het waarheidsgehalte van die politieke overtuiging en het resulteert in een politieke filosofie van de christen-democratie.
Dit boek is niet alleen bedoeld voor politici, maar ook voor anderen die in politiek geïnteresseerd zijn, zowel binnen als buiten het CDA. De schrijver hoopt op grond van argumenten de communicatie te bevorderen tussen christen-democraten en hen die de christen-democratie argwanend bekijken of afwijzen.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.