Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Overtuiging - Jane Austen

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Kemper Conseil Publishing
 • ISBN:
  9789076542850
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  14,0 x 21,0 x 1,8 cm
 • Gewicht:
  381 gram
 • Aantal Pagina's:
  276
 • Rubriek:
 • Druk:
  1

Overtuiging

Jane Austen

Beoordeel dit boek ook!
Paperback   Nieuw vanaf € 17,50.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

In Overtuiging (Persuasion ) komt Anne Elliot na zeven jaar haar vroegere verloofde Wentworth in de plaats Bath weer tegen. Onder druk van haar snobistische familie en vrienden heeft ze destijds de verloving met hem verbroken. Inmiddels hebben beiden een relatie met een ander, maar hun liefde blijkt nog even sterk te zijn. Zo sterk dat kapitein Wentworth Anne opnieuw een aanzoek doet. Voordat ze elkaar echter in de armen kunnen sluiten zullen ze hun eigen overtuigingen en die van de mensen om hen heen, overboord moeten zetten. Overtuiging van Jane Austen is een klassiek en vertederend boek over liefde binnen de Engelse middenklasse. Met ironie én mildheid wordt geschreven over de zuivere, diepe gevoelens van de hoofdpersonen.
Enkele maanden na Austens overlijden is deze laatste roman gepubliceerd.

Jane Austen (1775-1817) was de dochter van een anglicaanse geestelijke en een van de eerste romanschrijfsters in Engeland.
Zij heeft in totaal zes grote romans geschreven. Haar kracht schuilt in de weergave van de hoofdpersonen, die worden neergezet als mensen in wie wij ons makkelijk kunnen verplaatsen. Austen wordt algemeen erkend als een schrijfster met een scherp inzicht in wat in haar tijd speelde en toont een warm gevoel voor haar meestal wilskrachtige hoofdpersonen.
De boeken van Jane Austen spreken ook nu nog steeds een groot publiek aan getuige succesvolle tv-series en verfilmingen van bijvoorbeeld Pride and Prejudice, Emma en Sense and Sensibility.


De zes romans van Austen worden in een nieuwe reeks uitgebracht, met originele pentekeningen van Hugh Thomson.
Sense and Sensibility (1811), Pride and Prejudice (1813), Mansfield Park (1814) en Emma (1815) werden gedurende haar korte leven anoniem uitgegeven. Northanger Abbey , geschreven in 1798, en Persuasion, uit 1817, verschenen een paar maanden na haar overlijden.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Beschikbaarheid
Prijs
Centraal Magazijn
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 17,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

5 van 5 sterren

Gebaseerd op 1 beoordeling.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht