Doorgaan naar inhoud

Patroon [e-Book]

Patroon - Marco Kunst
Winnaar Zilveren Griffel - 12 tot 1... 2023 O.a. Winnaar Zilveren Griffel - 12 tot 15 jaar 2023
e-Book
Vanaf 11,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Centraal Magazijn
e-Book
11,99
Download direct dit e-book

Omschrijving

'Patroon' is een indringend boek voor jongeren vanaf 13 jaar, over een heftige gebeurtenis tussen twee beste vrienden en mysterieus familiegeheim. Marco Kunst (bekend van 'Het verlangen van de prins' en 'Offline') toont zich een veelzijdig auteur met dit diepgaande verhaal.
In een melige bui besluiten Mylo en zijn beste vriend Mees tot een experiment: met niets anders dan een hamer en een tang vuren ze een kogel af. Het gaat gruwelijk mis, Mees krijgt de kogel in zijn hoofd en sterft. Mylo moet verder leven zonder zijn vriend en mét een enorm schuldgevoel. Mylo's opa blijft hem steunen en samen gaan ze op reis. Naar Amerika, het land waar opa's roots liggen en waar Mylo's vader woont, die hij nooit eerder heeft ontmoet. Maar een reis die bevrijdend zou moeten zijn na de onvoorstelbare gebeurtenissen thuis, legt juist een gruwelijk geheim bloot. Een geheim waarin opa al zijn hele leven gevangen zit en dat alles te maken blijkt te hebben met de dood van Mees. Lukt het Mylo om te ontsnappen aan het patroon dat zijn familie al drie generaties in zijn greep houdt?

'Patroon' staat op de shortlist van de Boon voor Literatuur 2023. Ook is het boek een Leestips van de Jonge Jury 2023. De elfde Leestip is gekozen uit de inzendingen voor de Wildcardwedstrijd. De winnaar - het Montessori Lyceum Rotterdam - heeft met een video vol fenomenaal acteerwerk van leerlingen én hun docente Nederlands de elfde Leestip aangedragen en dat was 'Patroon' van Marco Kunst.


Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Gottmer
 • ISBN:
  9789025775995
 • Bindwijze:
  EPUB met digitaal watermerk
 • Aantal Pagina's:
  133
 • Druk:
  1e
 • Publicatiedatum:
  Mei 2022
 • Literatuurprijzen:
   Genomineerde Woutertje Pieterse Prijs 2023
   Winnaar Zilveren Griffel - 12 tot 15 jaar 2023