Doorgaan naar inhoud

Roofmoordenaars

het ware verhaal van India's moorddadige sekte de Thugs

Roofmoordenaars - M. Dash
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Rond 1820 kwam de Britse bestuurder van de East India Company William Sleeman voor het eerst op het spoor van de Thugs, een wijdvertakte, geheime bende van wurgers die de Noord-Indiase streken op grote schaal onveilig maakten. Het waren roofmoordenaars, die in grote groepen opereerden, nietsvermoedende reizigers aanklampten en zich als charmante reisbegeleiders voordeden om hen vervolgens op een afgelegen plek door rituele wurging met een strop om het leven te brengen.

Wat is er waar van de bewering dat deze legendarische Indiase moordenaars er een religieuze moordcultus op na hielden gewijd aan Kali, de hindoegodin van de vernietiging?

Mike Dash brengt net als in zijn veelgeprezen De ondergang van de Batavia een halfvergeten stuk geschiedenis, in dit geval de bloedstollende verhalen over de roofmoordenaars die bijna twee eeuwen lang India terroriseerden, op een filmische manier tot leven. Opnieuw resulteert de beproefde methode-Dash, de combinatie van grondig onderzoek en een beeldende vertijlstijl, in een onweerstaanbare thriller die de meeste fictie van tegenwoordig in spanning ver overtreft.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.