Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Schaarste - Sendhil Mullainathan, Eldar Shafir

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Maven Publishing
 • ISBN:
  9789490574994
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  14,7 x 21,1 x 2,3 cm
 • Gewicht:
  458 gram
 • Jaar:
  2013

Schaarste

hoe gebrek aan tijd en geld ons gedrag bepalen

Paperback   Nieuw vanaf € 22,50.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Ons leven wordt bepaald door dingen waar we te weinig van hebben. Of het nu gebrek aan tijd, geld, voedsel, sociale contacten of iets anders is: schaarste stuurt onze aandacht. Dat levert een zeker voordeel op: het dwingt ons ons te concentreren, dat is bijvoorbeeld waarom we beter kunnen presteren als we een deadline (schaarste aan tijd) hebben. Maar er schuilt ook een gevaar in: schaarste veroorzaakt tunnelvisie en beperkt ons denkvermogen.

In 'Schaarste' bieden Harvard-econoom Sendhil Mullainathan en Princeton-psycholoog Eldar Shafir een baanbrekend nieuw perspectief op menselijk gedrag. Aan de hand van eigen onderzoek en veel spraakmakende voorbeelden tonen de auteurs aan dat de gevolgen van schaarste veel verder gaan dan tot nu toe bekend was. Armoede (langdurige schaarste) zorgt er bijvoorbeeld voor dat men moeilijk nieuwe vaardigheden aan kan leren en gebrek aan tijd leidt ertoe dat we op de lange termijn steeds onverstandigere beslissingen nemen.

De inzichten in 'Schaarste' hebben verregaande gevolgen voor zaken zoals armoedebestrijding, scholing, obesitas, verkeersveiligheid en werkloosheid. Maar ook je agenda en persoonlijke financiën zien er na het lezen van dit boek nooit meer hetzelfde uit.

*****

'Een fascinerend boek dat overstroomt van nieuwe ideeën, fantastische verhalen en simpele tips die zomaar je leven kunnen veranderen.
Steven D. Levitt, coauteur FREAKONOMICS

'Mullainathan en Shafir zijn elk een ster op hun gebied en samen zijn ze meer dan de som der delen. Hun werk is de mooiste combinatie van gevoel en verstand die ik tot nu toe in ons vakgebied heb gezien.'
Daniel Kahneman, auteur van ONS FEILBARE DENKEN

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 22,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Beoordeling

5 van 5 sterren

Gebaseerd op 1 beoordeling.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht