Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Schilden van leem - Boeli van Leeuwen

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Knipscheer, Uitgeverij In de
 • ISBN:
  9789062655977
 • Bindwijze:
  Hardback
 • Afmetingen:
  12,0 x 19,6 x 1,8 cm
 • Gewicht:
  291 gram
 • Aantal Pagina's:
  224
 • Publicatiedatum:
  okt 2009

Schilden van leem

Boeli van Leeuwen

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardback   Nieuw vanaf € 17,90.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Deze 5de editie van Schilden van leem verschijnt als derde deel in het Verzameld Werk van de op 28 november 2008 overleden Antilliaanse schrijver Boeli van Leeuwen, de grote chroniqueur van Curaçao. Sinds 2007 verschenen in dezelfde uitvoering (genaaid gebonden met leeslint) De eerste Adam en Het teken van Jona.

In Schilden van leem keert Dianklo Devereau zich na 25 jaar ambtenarij abrupt af van het establishment en wordt pro-Deoadvocaat in de armenwijken van Curaçao. ¿Hij lijkt op een flamingo, die in een zoutpan staat te suffen.¿ Maar als er een heikele diplomatieke klus geklaard moet worden doet ¿de politiek¿ toch weer een beroep op hem. Dianklo aanvaardt de gevaarlijke opdracht, maar geeft aan de uitvoering ervan een heel eigen invulling.

«Het is een prachtig boek, nergens zoetsappig of melodramatisch maar geschreven in een betoverende veelheid van stijlen: soms hallucinerend, soms komisch, soms zachtaardig en melancholisch, dan weer snel en avontuurlijk. Het lijkt nauwelijks op de Nederlandse literatuur die langs de Noordzee wordt geschreven, eerder op het vertaalde werk dat wij kennen van Zuid-Amerikanen zoals García Márquez.» ¿ NRC Handelsblad

Met het verschijnen van Schilden van leem maakte de toen 62-jarige Boeli van Leeuwen een ¿opzienbarende comeback¿ (Cees Zoon in De Volkskrant) na een publicatiestilte van twee decennia.

«Zelfs wanneer je de recente Nederlandse literatuur vrij aardig overziet, kun je op een lacune betrapt worden. Zo sprak ik met twee literatuurfanaten over de vraag wat het beste boek van de afgelopen jaren was. Wat ik dacht van Boeli van Leeuwens Schilden van leem?» ¿ Jaap Goedegebuure in HP, 1987

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 17,90
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht