Doorgaan naar inhoud

Schrijf het zelf

academisch schrijven voor cultuurwetenschappers

Schrijf het zelf - Geert Lernout, Marnix Beyen
Paperback
Tweedehands vanaf 20,30

Koop Tweedehands

Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
20,30
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De cultuurwetenschappen leven van het woord: teksten zijn niet alleen vaak het object van de studie, maar de resultaten van het onderzoek worden meestal in papers, scripties, dissertaties, artikelen en boeken meegedeeld. Toch wordt in de opleiding vaak te weinig aandacht gegeven aan het aanleren van de lees- en schrijfvaardigheden die nodig zijn om op een minstens adequate manier wetenschappelijke inzichten te communiceren.Filosofen, historici, literatuur- en kunstwetenschappers, maar ook anderen, kunnen aan de hand van praktische tips beter leren lezen en schrijven. De tips die in dit boek worden aangereikt, betreffen zowel de algemene ruwbouw als de fijne afwerking van teksten - en alles wat daartussen ligt. De lezer/schrijver wordt begeleid bij het hele schrijfproces, vanaf de keuze van een onderwerp tot het plaatsen van de laatste leestekens. Doorgaans zijn deze aanwijzingen geldig voor iedereen die op een academische wijze over cultuur en maatschappij wil schrijven. Soms roepen de literatuur, de geschiedenis en de filosofie echter specifieke redactieproblemen op en vergen zij dus specifieke schrijfvaardigheden. Ook die verschillen worden in dit boek behandeld. Het onderzoeksobject van de cultuurwetenschappen is immers veelzijdig, en die veelzijdigheid dient tot uitdrukking te komen in een grote variatie aan schrijfstijlen.

Over de auteurs:

GEERT LERNOUT is gewoon hoogleraar vergelijkende literatuurwetenschap aan de Universiteit Antwerpen, waar hij het James Joyce Centrum leidt. Hij publiceerde boeken in het Nederlands en het Engels over James Joyce, Friedrich Hölderlin, J.S. Bach, de geschiedenis van het boek en de bijbel; schreef talloze artikelen over Joyce, de Ierse literatuur, editietheorie en genetische literatuurstudie. Bij Acco verscheen eerder Schrijven over literatuur. Gids voor studenten en andere schrijvers.

MARNIX BEYEN is docent geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen, waar hij de Onderzoeksgroep Politieke Geschiedenis leidt. Zijn onderzoek betreft de literaire, historische en wetenschappelijke verbeelding van naties en de geschiedenis van de parlementaire cultuur in West-Europa tijdens de negentiende en twintigste eeuw. Bij Acco verscheen eerder van hem (samen met Geert Vanpaemel) Rasechte wetenschap? Het rasbegrip tussen wetenschap en cultuur vóór de Tweede Wereldoorlog.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.