Doorgaan naar inhoud

Spel van Verlangens

waar heb je echt behoefte aan?

Spel van Verlangens - P. Gerrickens, M. Verstege
Onbekend
Nieuw vanaf 29,95

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
29,95
Levertijd: 4-6 werkdagen

Omschrijving

SPEL VAN VERLANGENS
Waar heb jij echt behoefte aan?

Behoeften spelen een belangrijke rol in je leven. Ze bepalen een groot deel van je gedrag. Je hebt daarbij niet alleen te maken met je eigen behoeften, maar ook met die van de mensen om je heen, en met de behoeften die je vanuit de samenleving worden opgedrongen. Zo wordt het leven een ´Spel van Verlangens´, waarbij de centrale vraag is: Waar heb jij nu echt behoefte aan?

De bedoeling van dit spel is je te helpen bij het orde scheppen binnen de wirwar aan behoeften, zodat je van daaruit keuzes kunt maken voor gedrag dat zo goed mogelijk aansluit bij jouw wensen.
Het spel is heel geschikt voor coaching, uiteenlopende groepen, teams en intervisie.

Het uitgangspunt bij het Spel van Verlangens is dat de mate waarin een behoefte al dan niet wordt vervuld, niet alleen invloed heeft op de wijze waarop jij je voelt, maar ook op jouw gedrag. Het spel bestaat uit 144 kaarten, verdeeld over 3 groepen:

1.Behoeften. Deze kunnen heel uiteenlopend zijn, bijvoorbeeld: aandacht, luxe, ontspanning, ergens bij horen of een gezond lichaam.

2.Effecten op gevoelens. We hebben hierbij gekozen voor onprettige gevoelens die het gevolg kunnen zijn van (deels) onvervulde behoeften. Voorbeelden van deze gevoelens zijn: afgewezen, angstig, ontevreden of jaloers.

3.Effecten op gedrag. Behoeften die niet of slechts gedeeltelijk worden vervuld kunnen leiden tot allerlei vormen van ongewenst gedrag, bijvoorbeeld: teveel of te weinig eten, piekeren, klagen of zichzelf wegcijferen.

Vergroting van inzicht in de samenhang tussen behoeften, gevoelens en gedrag is niet alleen zinvol voor jezelf, maar het zorgt er ook voor dat jij anderen beter gaat begrijpen. Deze inzichten kunnen je helpen op een zo prettig mogelijke manier met jezelf en anderen om te gaan.

In de instructies bij het spel zijn vijf spelvormen beschreven, die je ook kunt downloaden via www.kwaliteitenspel.nl



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.